Rotterdamse Oogst

Mooie apparatus: de Buijtenbrouwerij

16 september 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Festival

Recreëren is een werkwoord. Ciderbrouwen ook. Van de appelpluk tot het persen daarvan. Van het filteren tot het bottelen. Een flinke klus. Maar met de Buijtenbrouwerij van Henriette Waal wordt de klus een stuk leuker. 

 

Buijtenbrouwerij

400 miljoen kilo appels en 200 miljoen kilo peren plukken we in Nederland jaarlijks van de bomen. Wij smullen van appeltjes vers uit het vuistje en van appeltjes voor de dorst als appelsap. Maar er kan nog meer mee. Ciderbrouwen bijvoorbeeld.

Nog één keer halen we de Buijtenbrouwerij naar Rotterdam. Omdat het zo’n mooi mobiel werktuig is. Een werktuig waarin de 2 werelden waar wij zo van houden samenkomen: die van de landbouw (plaats kar) en de de voedselproductie (appelpers). In de Buijtenbrouwerij op het Oogstfestival gaan we appels shredderen, persen en voorbereiden voor het brouwen. Met historische appelrassen uit de boomgaard van Piet van der Jagt in Rhoon. Vers geplukt door 2 Haagse dames!

Programma-informatie

Wanneer: 19 september 2015, 10-17 uur
Waar: één van de grasvelden op het Heemraadpslein

 

Werkplaats Buijtenland

Recreëren is een werkwoord: De Buijtenbrouwerij van Henriette Waal is onderdeel van het project Werkplaats Buijtenland.  Samen met het ontwerpteam van Werkplaats Buijtenland zijn vijf mobiele werktuigen gerealiseerd waarmee het Buijtenland van Rhoon bewerkt kan worden. Ze geven een aanzet om samen met de lokale ondernemers en inwoners gebiedseigen producten en diensten te ontwikkelen. 
werkplaatsbuijtenland.nl 

Tags