Rotterdamse Oogst

Hoera! Na zeven jaar nu echt maandelijks in West!

17 februari 2016 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Zeven jaar geleden vroegen vier buren uit Delfshaven zich af waarom je in de stad geen producten kon kopen van de boeren rond Rotterdam. De vier buren besloten daar zelf maar voor te gaan zorgen en een goede markt in hun buurt te organiseren. In die tijd wilde de gemeente Rotterdam geen nieuwe markt. Ze noemden het een festival en toen kon het wel: Rotterdamse Oogst was geboren.

 

Met het Rotterdamse Oogstfestival organiseerde stichting Rotterdamse Oogst in 2009 voor het eerst de jaarlijkse oogst met boeren en buren op het Heemraadsplein. Dat werd een belachelijk goed feestje, dat sindsdien ieder jaar gehouden wordt. Maar de wens voor een goede buurtmarkt met verse waar rechtstreeks van de makers die bleef.   

Nu, zeven jaar later, is het dan zover: het Heemraadsplein in Rotterdam West heeft zo’n markt. Vanaf zaterdag 20 februari strijkt Rotterdamse Oogst er neer met haar Oogstmarkt, iedere 3e zaterdag van de maand. Met veel oude bekenden, maar vooral ook ruimte voor het experiment, uitwisseling met de buurt en nieuwe partijen: beginnende stadse makers, liefst zo lokaal mogelijk. Onze boodschappentassen staan al klaar!