Rotterdamse Oogst

Zaait! West

13 mei 2016 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt, Rotterdamse Oogst Zaait!

Meimaand Zaait!-maand. En dus is de vrijmarkt voor moes- en nutsplanten ook present op de Oogstmarkt in West zaterdag 21 mei. Een groen, groen zaailingenland op het Heemraadsplein. Geen woorden maar zaden! 

 

Deelnemers vrijmarkt Zaait!-West

- Zaait!-koningin Hermi kon zich ook dit jaar weer niet inhouden en komt met moesplantjes. Heel veel moesplantjes. Op Zaait!-noord waren de pompoen- en courgetteplaten nog te klein. Reden genoeg om op Zaait!-West nog even langs haar kraam te lopen
- Paul, aka de Dahliaman, teelt als vernoemd drager van stadslandbouw alle plantjes zelf door te zaaien, stekken, scheuren en te veredelen. Het assortiment is in grote lijn afgestemd voor de nutstuin: tuin- en kasplanten zoals groente, zachtfruit, kruiden, eetbare bloemen zoals goudsbloem, bessenplantjes, aardbei. En natuurlijk dahlia’s 
- Na een geslaagde dag op het Noordplein komen zussen Trudy & Wilma toch nog naar het Heemraadsplein. Met hun eigengekweekte en getrokken stekkies van tomaten, pompoenen, mierikswortel, kruiden, bramen, frambozen, melde en oostindische kers
- De familie Donker trekt helemaal uit Groot-Ammers naar het Heemraadsplein. Met in hun kielzog: groenteplanten!
- Marleen staat dit jaar samen met mede-volkstuinder Brenda op Zaait!. Ze gaan van alles wat verkopen: kruiden, groenten, bladgroenten en eetbare bloemen. En de befaamde voorjaars-kruiden-azijn zal ook weer te koop zijn!
- Rotterdamse Munt is terug van weggeweest op Zaait!. Vrijwilligers van de de stadskruidentuin uit Rotterdam Zuid steken de Maas over met heerlijke kruidenplantjes.
- Buurvrouw Tonny komt met diverse moestuinplantjes en bloemen.
- Buurvrouw Cleo neemt moespluintjes mee, vooral om te ruilen.
 

  

Verenigingen

- Velt Rotterdam, het kennisnetwerk voor ecologische leven en tuinieren in Rotterdam, is op Zaait! aanwezig met boeken en kennis, een hele hoop kennis.

Groei & Bloei Rotterdam heeft helaas af moeten zeggen

 

Meer groen op de Oogstmarkt

- Tuinplanten De Jong is er als altijd weer bij natuurlijk!   
- Auke Kleefstra van vruchtboom.nl met prachtige boompjes van oude fruitrassen
- Garden Tower Europe, torentuinieren op balkon, dak of gewoon in de tuin.
- Uit Je Eigen Stad zorgt voor goede aarde: tuinaarde, compost & potgrond van BioKultura

 Bij Stek Rotterdam beginnen zich inmiddels Vreeken-achtige taferelen af te spelen: het is er in het seizoen knetterdruk. Te druk voor buitenactiviteiten zoals Zaait!. Onze favoriete stadstuinwinkel is er dit jaar dus helaas niet bij. Gelukkig zitten ze op loopafstand van het Heemraadsplein. Voor als je ook nog tuingereedschap nodig hebt bijvoorbeeld.