Rotterdamse Oogst

Stemmen voor de mond!

2 maart 2017 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Zaterdag 04 maart is er weer een Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein, 11 dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Diverse partijen hebben ons benaderd met de vraag of er campagne gevoerd kan worden bij ons op het plein. Welnu dat kan: naar oud marktgebruik vanaf de zeepkist, uh marktkrat!
 

 

Wij van Rotterdamse Oogst stemmen met onze mond. Sinds 5 jaar houden wij ons bezig met het wortelen van de stadsbewoner, onder andere door het stimuleren van een lekker en smakelijk eetklimaat voor de Rotterdammers. Veel is er gebeurd in positieve zin. Maar we maken ons soms ook zorgen.

Want dat het niet altijd goed gaat met het voedselsysteem weten we allemaal. Wat moeten we vinden van patenten op broccoli, hebben grote bedrijven niet teveel macht, wat zit er eigenlijk in ons eten en zorgen we wel goed voor de dieren die ons voeden? Zomaar wat vragen waar de politiek stelling in zou moeten nemen. Dus waarom vragen we het ze niet zelf?

Op de zeepkist, uh marktkrat!

Zaterdag 4 maart nodigen wij politieke partijen uit om op onze markt campagne te voeren. Vanaf de zeepkist, uh marktkrat, spreken zij naar oud marktgebruik over kwesties inzake voedsel , landbouw en veeteelt. Het Noordplein als agora. De Partij voor de Dieren, GroenLinks en de SP gaan alvast de uitdaging aan. Wij zijn benieuwd naar wie zich nog meer melden. 

Zeepkistschema

12:00
D66 - spreekstalmeester nog onbekend

12:30
SP - Theo Coskun

13:00
Verse Marktmuziek van St. Maane

14:00
GroenLinks - Arno Bonte

14:30
Partij voor de Dieren - Pinar Coskun

 

De Spelregels

Spreektijd

10 minuten, max uitlopend tot een kwartier

Onderwerp

Partijstandpunten inzake voedselthema's.

Algemene vraag: Hoe gaat uw partij in de toekomst een smakelijk en gezond eetklimaat voor Nederland waarborgen? Een eetklimaat kortom waarin de Nederlanders kunnen zien, ruiken, voelen en proeven?

Publieksvraag: Na Putin en Brexit wordt het tijd dat ook rotterdam om zijn eigen regionale economie gaat bekommeren. Daar hoort steun aan regionale voedselproductie bij. we hebben prachtige voorbeelden in de Rotterdamse regio. Het hoeft alleen maar groter gemaakt te worden. Q: wat doet úw partij daaraan?

Overtredingen

Afwijkingen van het onderwerp worden de kop in gedrukt met de plantenspuit!
 

Meer lezen?

Meer weten over de partijstandpunten inzake voedselthema's? Tot aan de verkiezingen legt Nederland Voedselland verschillende vraagstukken aan de de partijen voor. Kijk op: www.nederlandvoedselland.nl

 

 

 

Tags