Rotterdamse Oogst

De volgende kraamhouders verkopen hun waar op de Rotterdamse Oogstmarkten. Let op: niet iedere standhouder is op elke markt aanwezig, het aanbod wisselt per markt. 

 

Aardappelen, groenten en fruit

 

Zorgboerderij De Buytenhof - Rhoon

Op ongeveer  9 km  afstand van het Heemraadsplein ligt onze zorgboerderij De Buytenhof, verscholen in de polders van Rhoon. Tijdens het Rotterdams Oogstfestival verkopen we onze producten, die vaak met hulp van onze zorggasten en vrijwilligers zijn geoogst of bereid. Zo verkopen we onze heerlijke onbespoten Raja aardappels. Ze hebben een rode schil en zijn lekker om te koken, frituren of te bakken. Verder verkopen we onder andere onze maaltijdpakketten, uien, jammetjes, chutneys en appel- en perensappen en laten we u natuurlijk van alles wat proeven. 
www.debuytenhof.nl

 

Bio aan huis – Nieuw-Beijerland

De biologische bezorgdienst uit Nationaal Landschap de Hoeksche Waard. Ieder weekend versebiologische groenten in huis om met familie en vrienden van te genieten! Ze hebben ons beloofd met een smaakvolle verrassing te komen! 
www.bioaanhuis.nl 

 

Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight - Westland

Arnold en Hilde Jansen kweken ecologische Westlandse tafeldruiven in hun eigen druivenserres in Den Hoorn. Zij zijn de vierde generatie druiventuinders in de familie en nog de enige professionele druivenkwekers in Nederland van tafeldruiven. Bekende Westlandse druivenrassen zoals Frankenthalers en Muscaat van Alexandrië worden hier, naast diverse andere soorten, gekweekt. U kunt de druiven vers van de boom bij de kwekerij kopen. 
www.druivenkwekerij.nl

 

De Hoeksche Waardse Telers  - Hoeksche Waard

Deze enthousiaste akkerbouwers brengen ons de Hoekse Rooie, de perfecte Hoekschewaardse streekaardappel. 
www.dehoekschewaardsetelers.nl

   

Vlees en Vis 

 

Wild Vleesch - Rotterdam

Paul is de maker van de Rotterdamste worsten. Worsten die als gerecht op zichzelf staan. Worsten uit de stad waar de wereld samen komt. Wereldworsten dus! Voor de smaken reist hij door wereld, stad en land. Maakt zijn verse, droge en gerookte worsten, hammen, pancetta's en andere vleeswaar liefst van biologische ingrediënten, met vlees van vriend Theo Pronk. Versmaadt wild niet. Werkt samen met lokale fokkers, jagers en andere leveranciers. Zo houdt hij de keten kort en inzichtelijk. Ook voor jou!
www.wildvleesch.nl 

 

Zeeuwse Palingrokerij - Poortvliet

De paling laat Peter van der Sterren op ons verzoek nog even groeien. Maar niet getreurd: op de markt zal hij heerlijke zalm, forel, makreel en tong gaan roken. En vis roken, dat kan hij: Peter is tweede geworden op het NK palingroken 2012! 
www.zeeuwsepalingrokerij.nl

 

Boter, kaas en eieren

 

Kaasboerderij Booij - Streefkerk

Omringd door de watermolens van Streefkerk wordt al generaties lang de eeuwenoude traditie van het zelf kaasmaken in ere gehouden. Dit familiebedrijf maakt boerenkaas van rauwe melk van eigen koeien, van jong tot oud, groot tot klein en met kruiden. 
www.kaasboerderijbooij.nl 

 

Kaas van Captein - Weipoort

Aan de rand van het Groene Hart in de Grote Polder van Zoeterwoude ligt in de landelijke Weipoort de kaasboerderij van de familie Captein. Een familiebedrijf waar al generaties lang boerenkaas volgens oude tradities op ambachtelijke wijze gemaakt wordt, en dat proef je! Ze werden in 2011 benoemd tot Held van de Smaak van Nederland! Naast hun boerenkazen brengen ze natuurlijk ook die heerlijke Boeren Goudse Oplegkaas mee naar Rotterdam. 
www.kaasboerderijcaptein.nl 

 

Mooimekkerland - Stolwijk

Henk, Tina en Gerben Verhoef hebben ongeveer 10 jaar een geitenmelkbedrijf. Twee keer per dagmelken ze hun 666 geiten. Eén keer in de week maakt Tina ambachtelijke geitenkaas. Naast naturel jong, belegen en oude kaas maakt Tina ook kruidenkazen: Italiaanse met olijven, fenegriek, brandnetel, knoflook-ui of met basilicum uit eigen tuin. 
www.mooimekkerland.nl 

 

Westhoek schapenbedrijf - Mijnsheerenland

Bestaat ruim 10 jaar. We maken van de melk van eigen schapen kaas in allerlei maten en smaken. Onze dieren worden gehouden zo natuurlijk mogelijk gehouden en in de kaas worden geen kleur- en smaakstoffen gebruikt. Wat je proeft is de volle smaak van de kaas. De kaas wordt gereid met vegetarisch stremsel. Ook verkopen we droge worsten en gerookte hammetjes van het schaap. Een bijzondere delicatesse. 
www.westhoekschapen.nl

 

De Groene Hart Marktwagen - Alphen a/d Rijn e.o.

Een rijdende winkel voor verse en uiterst smakelijke streekproducten en een toeristisch informatieloket ineen. In de Groene Hart Marktwagen worden exclusieve Groene Hart Streekproducten verkocht, die in kleine hoeveelheden geproduceerd worden door boerenbedrijven. 
www.groenehartmarktwagen.nl

 

Stadse verwerkers

 

Stadslandbouw Schiebroek-Zuid

Vanuit de in 2011 aangelegde moestuinen in Schiebroek-Zuid nemen zeven vrouwen hun oogst en de daarmee gemaakte gerechten mee naar de Rotterdamse oogstmarkt. Bijvoorbeeld Kaapverdiaanse pasteitjes, ingemaakte stoofpeertjes, gevulde koolbladeren, tortilla’s en appelflapjes. 
stadslandbouwschiebroek.blogspot.com 

 

Uit Je Eigen Stad - Rotterdam 

Rotterdams enige echte stadsboerderij kan natuurlijk niet ontbreken op de Oogstmarkt!
www.uitjeeigenstad.nl

 

Brood 

 

Vlaamsch Broodhuys - Vlaardingen

Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken. Alleen de beste ingrediënten zijn goed genoeg voor ‘le pain grand-mère’ en de andere broden van Dimitri Roels en zijn bakkers. Vlaamsch Broodhuys laat Nederland kennismaken met ‘brood zoals brood bedoeld is’: om te eten. 
www.vlaamschbroodhuys.nl

 

Jordy's Bakery - Rotterdam

Brood bakken is Jordy Klootwijk (1984) met de paplepel ingegoten. Zijn opa stond aan de voet van de bakkerijen Klootwijk: een begrip in Rotterdam en omstreken. Jordy volgde zijn bakkersopleiding in Amerika aan het befaamde French Culinary Institute. Terug in Nederland ontwikkelde hij zijn brood verder. Bijzondere broden, gemaakt van pure ingrediënten en ambachtelijk bereid. 
www.jordysbakery.nl


 

In potjes, kannen en kruiken

 

Dutch Cranberry Group - Breda

Cranberries en maple producten in alle soorten en smaken. Veenbessen en esdoorn in sappen, siropen, smoothies, azijnen, maar ook los te verkrijgen. Al sinds 2004 is dit familiebedrijf toonaangevend, vanuit Breda. Sinds dit jaar ook biologisch!  
www.dutchcranberrygroup.nl

 

Stadsimkerij BijBouna - Rotterdam

In het jaar van de bij kan honing ntuurlijk niet ontbreken op de Rotterdamse Oogstmarkten. Zeker niet als het gaat om honing uit de stad.
www.stadsimkerij.nl

 

De Wijkkeuken van Zuid - Rotterdam

De Wijkkeuken van Zuid uit de Afrikaanderwijk brengt u lokaal geproduceerde chutneys, jams en siropen. Geniet ook van de smaken en geuren van de Afrikaanderwijk!  
www.freehouse.nl

 

Koek en Zopie 

 

Schot Koffie - Rotterdam

Wat je van dichtbij haalt is lekker, maar soms moet het van ver weg. Zoals koffie, maar dan wel van een lokale koffiebranderij. Schot Koffie is als jonge, kleine koffiebranderij actief sinds 2011 en gevestigd in Rotterdam. Schot Koffie selecteert met zorg ruwe koffiebonen en brandt deze op ambachtelijke wijze. 
www.schotkoffie.nl

 

CiderCider - Rotterdam

CiderCider importeert en verkoopt artisanale cider, poire, appelbubbels, Pommeau en Calvados van de beste Franse producenten.  
www.cidercider.nl 

 

Sensational Tea - Dordrecht

Een verfijnd aanbod van sensationele thee om de zintuigen te verwennen en u een volmaakt kopje thee te verzorgen. Of u de klassiekers zoekt of iets prikkelends en nieuws, bij deze kraam is het er. Van Pakistani Spice tot China Jasmine. Sensational Tea gebruikt minimale verpakking om de kosten laag te houden en het milieu te sparen. 
www.sensationaltea.com

 

Zeeuwsch Farm Bier - Noord-Beveland 

Ambachtelijk gebrouwen speciaalbieren van zeeuwse grondstoffen. Eél goed bier, zoals ze in Zeeland zeggen, met een echt Zeeuws karakter: eerlijk, puur en dicht bij de oorsprong. De romige schuimkraag, het licht tintelende gevoel bij elke slok, het krachtige karakter en de verfijnde smaak: bier voor fijnproevers. 
www.peelander.nl

  

Groei & Bloei 

 

 

Van Verre

Finca Forata - Yatova, Spanje

De olijven voor de Finca-Forata olijfolie zijn in november weer geplukt en dagelijks vers afgeleverd bij de Cooperatie Virgen de los Desamparados in Yatova, Spanje. Samen met nog 7 omringende dorpen transporteert de Cooperatie nog dezelfde avond de olijven naar perserij Almazara Molino del Motroton, waar deze olijven d.m.v. koude persing (<30 gr.C) tot de eerste kwaliteit Extra Virgen olijfolie wordt geperst. De Finca Forata olijfolie heeft een herkenbaar romig-pikant karakter. 
www.finca-forata.com

 

Lekkers uit Hongarije

Al bijna 10 jaar een toonaangevende importeur van Hongaarse kwaliteitswijn en delicatessen. In het uitgebreide assortiment vind je vleeswaren als mangalica ham en worsten, ingemaakte groenten, bier, sappen en wijnen. Stuk voor stuk het beste van wat Hongarije te bieden heeft. 
www.lekkersuithongarije.nl

 

Jermoumi Oliva & Nuts Delicatessen

In de kraam van Jermouni - sinds 1970 marktkoopman - vind je vele soorten olijven, noten, gedroogd fruit en verse kruiden. Ook delicatessen als verse pasta's en tapas. Proeven mag!
www.jermoumi.nl

  

 

 

 

 

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam

Bezig met laden