Rotterdamse Oogst

Voedseltribunaal in Stroom

20 maart 2012

Wij vroegen het ons tijdens FoodLab 2020 op het Schouwburgplein al af: Hoe zien de keukens van Rotterdam er in 2020 uit? Wat eten we dan, met wie en waar? Waar wij van Rotterdamse Oogst vooral een vrolijk perspectief kijkje gaven in de (on)mogelijke keukens van de toekomst, gaat Stroom op 5 april met het Voedseltribunaal de diepte in. 

 

9 miljard mensen wonen er in 2050 op aarde. En die moeten gevoed worden. Maar hoe? Om hen te voeden volgens ons huidige voedselpatroon hebben we meerdere aardes nodig. En er is er maar één. Onze vrienden van Stroom Den Haag vinden het hoog tijd voor een scherp debat over de vraag: Hoe voeden we onze steden in de toekomst? 

Stroom Den Haag brengt alle partijen voor het gerecht bij elkaar. Experts met verschillende achtergronden en van verschillende generaties (van boer tot filosoof, van retailer tot architect, van wetenschapper tot activist, van beleidsmedewerker tot politicus) geven hun mening over hoe we de steden van de toekomst voeden. Startpunt voor de redetwisten zijn drie visionaire scenario's die kunstenaars/architecten in het kader van het programma ‘Foodprint' ontwikkelden: Park Supermarkt, City Pig en Foodscape Schilderswijk.

Meer informatie

Datum: donderdag 5 april
Tijd: 17:00 - 22:00 uur, inclusief
Locatie: Stroom, Hogewal 1-9 in Den Haag
Aanmelden & tickets: info@stroom.nl

Kijk voor meer informatie over programma & entree op de website van Stroom.