Rotterdamse Oogst

Ben jij lekker eigenwijs?

1 april 2014

Wij zoeken zaaiers en makers! Ben jij lekker eigenwijs, eigengereid, een fijne eigenheimer en doe je het het liefst lekker zelluf? Laat maar zien, proeven, ruiken, voelen! En doe mee aan de vierde editie van het voorjaarsfestival Zaait!

 

Zaterdag 17 mei vieren we het voorjaar op de Kaap. Zaait! staat dit jaar in het teken van ‘eigen’ en groeit uit tot de meest groene en smakelijke vrijmarkt van Rotterdam. Dit jaar wordt het hart van het voorjaarsfestival, de moesplantenvrijmarkt uitgebreid met een voorjaarseditie van ons favoriete makersfestival Eigengemaakt.  

Eigengezaaid

Ben jij stadslandbouwer, volkstuinder, polderromanticus, stadse kippenhouder, kantoorkweker of balkonmoestuinprutser? Een doe-het-zelf-anarchofoodie, guerrilla- gardener, natuurfreak of amateurkweker? 

Kweek nu de zaden van je favoriete pompoenen of bietjes op en verkoop of ruil ze op de moesplantenmarkt. Zaden, zaailingen, zaadbommen en stekkies van moesplanten: alles is welkom. Vanuit een winkelkarretje, een campingtafel, een rieten plukmand of zo vanuit de pot met aarde. Als echte doe-het-zelver zorg je zelf voor de verkoop of bezegel je zelf de ruil. En natuurlijk zijn ook de allerkleinste kwekers welkom met hun voorgekweekte moesplanten!

Schrijf je in voor Eigengezaaid, de moesplantenvrijmarkt van Zaait!

 

Eigengemaakt

Ben jij een thuiskok, -bakker, -stoker, uitvinder of ambachtsman? Lekkerbek of worstendraaier, groenteman of koekenbakker, (onrust)stoker of bierbrouwer, stadsjager, hengelaar of godin in de keuken? 

Eigengemaakt biedt je de kans om je zelfbeschimmelde kaas, loeihete sambal, wilde stadsgroenten, ambachtelijke cidercocktails, lijngevangen visje, zure bommen of doorgedraaide worst te verkopen. 

Meld je aan als gepassioneerde en toegewijde thuisproducent voor Eigengemaakt