Rotterdamse Oogst

Line-up Zaait! 2014

16 mei 2014 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Zaait!

En het groeizame weer zet gewoon door: de grond heeft weer water, de zon schijnt volop. Zaaien dus. Zaterdag 17 mei verandert het stenige plein aan de voet van de Rijnhavenbrug op Katendrecht in een groen, groen, zaailingenland. Een overzicht.

 

Zaaiers

  • Willem P met stekken van doornloze framboos en braam. Struiken waar je graag de vruchten van plukt: wel de lusten, niet de lasten!
  • Wilma & Trudy met stekken van aalbes, framboos, daslook, tomaten, courgette, pompoen, kruiden. En eigengemaakte jam van wildpluk & tuinoogst.
  • Lia & Betsy gaan weer aan de gang met gaan weer aan de gang met courgettes, tomaten, venkel. Maar ook mierikswortel en aardperen zullen niet ontbreken.
  • Fieke met  mooie tomatenplanten, courgetteplanten en diverse soorten slaplantjes. Alles voor een zomerse salade dus.
  • Pasquale met vijgenbomen, groente- en kruidenplantjes.
  • Femke met stekjes van bessenstruiken.
  • Caroline met bijzondere groenten, kruiden en fruitstekken.
  • Paul met een assortiment zaai- & stekgoed uit de kas en de bloemenpluktuin, zoals: tomaten, aubergines, paprika's, kruiden en dahlia's
  • De dames van Stadslandbouw Schiebroek met gezaaide en gestekte moestuinplanten
  • Jessica met spruitjes, bloemkool, palmkool, pompoen, tomaat, aubergine, opgekweekte bloemen en kruiden mee te nemen. En misschien nog wat eigengemaakte jam en chutney van rabarber

Zaaitkoningin Hermi is natuurlijk weer van de partij met tomaten (7 soorten), artisjok (2 soorten), pompoenen (4 soorten), courgette (3 soorten), kruiden (10 soorten), kolen (6 soorten), komkommers, augurken, sojabonen, mais, bonen (4 soorten), Marokkaanse munt, aardbeien (7 soorten), pepers, oerprei, Egyptische boomui en PlantinBags met aardappels of vleestomaten. 

Meer groene partijen

Velt & Eetbaar Rotterdam 
Voor kennis, kunde, het informatieve gesprek. In de kraam boeken, jonge planten en schalen met compost. Want ook dat kun je lekker zelluf maken! 
www.facebook.com/VELTrotterdam
www.eetbaarrotterdam.nl

STEK de stadstuinwinkel 
De leukste stadstuinwinkel kunnen we wel zeggen! Op Zaait! met biologische plantjes (voor Stek gekweekt door Lien en Katrien uit België, Inga, Fopco en Elsemarie). En vooral ook veel leuk tuinspul: zaden, zomerbollen, insectenhotels, gereedschap, handschoenen, gieters …
www.stekrotterdam.nl

Tuinplanten De Jong
Inmiddels een leuke groene aanvulling op onze Oogstmarkten. Ook op Zaait! kan ze niet ontbreken natuurlijk. Met kruidenplanten van boerderij Landzicht, tuinplanten. potgrond, meststoffen, potten.
www.tuinplantdejong.nl

Stichting Oogstoverschot
Oogstoverschot? Nu al. Dat begint al vroeg in het seizoen. Als je per ongeluk teveel gezaaid hebt bijvoorbeeld, en je niet al die plantjes in je groentebak kwijt raakt. Wat doe je dan? Het platform van OogstOverschot gaat verspilling van voedsel tegen. Dit doet zij door het aanbieden van een platform waar mensen hun overschot aan oogst en alles wat daaraan verwant is (huisgemaakte producten, zaden, noten , zaai- & pootgoed) kunnen aanbieden. Leuk toch?
www.oogstoverschot.nl

Vandebron
Een nieuw en duurzaam initiatief op de energiemarkt. Vanaf 2 april is het voor elk huishouden in Nederland mogelijk om je energie rechtstreeks bij een onafhankelijke bron te kopen. Dus bijvoorbeeld bij een boer met een windmolen of een biovergistingsinstallatie. Zo weet je eindelijk waar je energie vandaan komt en je geld naartoe gaat.   
www.vandebron.nl

En verder

Lenen we zaadjes in de Geen Woorden Maar Zadenbieb, halen we een kopje kruidenthee aan de Rotterdamse Munt-bar, brengen we een bezoekje aan alle Eigenmakers, luisteren we naar verse muziek , gaan we zaaien voor de Fenix Food Factory en slijpen we ons tuingereedschap bij Frank de Scharensliep.

Zodat het tuinieren ons na Zaait! weer zal plezieren!

  

Tags