Rotterdamse Oogst

Secret Gardens rondleidingen op 20 en 26 mei

14 mei 2012

TENT organiseert twee rondleidingen door de tentoonstelling Secret Gardens met een bijzonder aanvullend programma: op zondag 20 mei een bezoek aan Trompenburg met "A walk in the park", en op zaterdag 26 mei kun je aansluitend een workshop volgen in de Hortus Publicus.

 

In de tentoonstelling Secret Gardens in TENT is het werk van 15 kunstenaars te zien die de natuur als romantisch, meditatief, grillig, verleidelijk en soms zelfs bedreigend uitgangspunt nemen. Het CBK Rotterdam presenteert De Geheime Tuin: een beeldentuin, een installatie van Denise Collignon, een tuin van collectief Dakboerin, Hortus Publicus van Giuseppe Licari en werk van Netty van Osch, Kaije Feenstra en Yvette Poorter. 

foto: Suknovic Mladen

 

Hortus Publicus

Op zaterdag 26 mei kun je na een rondleiding door de tentoonstellingen een workshop volgen in de Hortus Publicus van Giuseppe Licari. We kennen de Hortus en Giuseppe van Zaait! waar aan de kade op de Kaap de aarden tegels zijn geproduceerd die later Rotterdam zullen vergroenen. Tijdens deze workshop kun je het hele proces zelf meemaken en bovendien zelf een tegel adopteren.

Zaterdag 26 mei, 14:00 - 16:30, bezoek aan Secret Gardens en aan De Geheime Tuin CBK, workshop Hortus Publicus door Giuseppe Licari

Deelname kost voor deze gelegenheid € 8,-. Inschrijven kan met dit formulier. maximaal 15 deelnemers. 

  

A Walk in the Park, Wandeling door kunst en natuur in TENT, CBK Rotterdam, Trompenburg Arboretum

Een week eerder op zondag 20 mei staat de verhouding tussen natuur en cultuur centraal in een wandeling door de tentoonstellingen over natuur in TENT en het CBK Rotterdam, en een bezoek aan het vermaarde Trompenburg Arboretum in Rotterdam. Trompenburg Tuinen en Arboretum is gesticht in 1820 en is een van de meest prominente botanische tuinen en arboreta van Nederland. Bijzonder is dat er niet alleen nadruk werd gelegd op het verzamelen van soorten bomen, maar ook op de esthetische waarde van de bomen. In sierlijke opstellingen zijn de bomen en planten aangeplant. Dat maakt Trompenburg Tuinen een van de meer ‘kunstige’ arboreta in Nederland, waar compositie, kleur- en vormgebruik de inrichting bepalen.  

Zondag 20 mei 2012, 11.00 - 15.00 uur: bezoek aan Secret Gardens en aan De Geheime Tuin CBK, Tuinlunch, rondleiding door Trompenburg Tuinen en Arboretum.

Om deel te kunnen nemen is reserveren verplicht via tent@cbk.rotterdam.nl, kosten € 5,- inclusief lunch.