Rotterdamse Oogst

Ganzeneieren op de mart

26 april 2013 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Na de ganzenworst en ganzenpaté hebben we op 4 mei ook ganzeneieren op de markt!
Er is een teveel aan ganzen in Nederland. Door de eieren te rapen (i.p.v. ze te 'behandelen' of te vernietigen) houd je de ganzenpopulatie op een sympathieke manier in stand, én de eieren zijn super lekker voor consumptie. 

 
Vroeger waren ganzen- en eendeneieren algemeen verkrijgbaar op stadsmarkten. Patissiers waren er dol op! Op 17 april zocht Caroline Zeevat samen met Ellen Mookhoek ganzeneieren in een wild gebiedje van Staatsbosbeheer.
 

Wild struinen

Het was spannend! Struinen door manshoog riet, braam- en berkenbosjes. 
Ze vonden reeds verlaten nesten, nesten met koude eieren (onbebroed) en bebroede nesten. De onbebroede (koude) eieren blijven 3 weken houdbaar in de koelkast, prima om te gebruiken voor de Rotterdamse Oogstmarkt op 4 mei. Caroline verwerkt ze in een wilde eiersalade met delicate Rotterdamse wilde (on)kruiden. 

 

Onkruidboek

Meer over Caroliens onkruidgerechten kun je lezen in haar Onkruidboek, dat dit weekend vers van de pers komt gerold! En zeer binnenkort kun je de gerechten ook zelf proeven. Waar en wanneer verklappen we nog niet, maar onze website, twitter en Facebook in de gaten!