Rotterdamse Oogst

Nieuwe Noorden Tour

27 juni 2013 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Hoe maakt het Oude Noorden het? Ontdek de lekkerste plekken van deze oer-Rotterdamse wijk tijdens de Nieuwe Noorden Tour.
Samen met de gidsen van Rotterdam ByCycle wandel je door de wijk, ontmoet je rasechte Rotterdammers en ondernemers van het eerste uur. Zij vertellen verhalen over eten en drinken in Rotterdam Noord. Uiteraard wordt er ook van alles geproeft! 

 

Rijke geschiedenis


Het Oude Noorden heeft een rijke voedselhistorie. Het Noordplein is van oudsher een marktplein. Groenten van het omringende platteland werden met bootjes over de Rotte de stad binnengebracht. Nog steeds zijn er plekken in het Oude Noorden waar de geschiedenis duidelijk zichtbaar is. 


De wijk en de mensen

Het Oude Noorden in Rotterdam is een eigenzinnige wijk met ondernemende mensen. Een onvervalste Rotterdamse buurt met een totaal eigen karakter. Soms recht voor zijn raap, maar ook vaak onverwacht hartelijk en intiem. 

Hoe maakt het Oude Noorden het? Ontdek het in de Nieuwe Noorden Tour!

 

Tijdstip

Zaterdag 6 juli, 13:30 uur

 

Duur

+/- 2,5 uur

 

Startpunt

Noordplein

 

Aanmelden 

Reserveren verplicht, via: reserveren@rotterdambycycle.nl

 

[foto: Ossip van Duivenbode]