Rotterdamse Oogst

Op pad!

8 mei 2012 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Zaait!

Rondom Zaait! hebben we een aantal bijzondere tours en uitstapjes georganiseerd. Voor avonturiers, hobbykwekers en guerilla gardeners. Data: vrijdag 11, zaterdag 12, 19 en 26 mei. 

 

Havenboerderij en dakakker

Vrijdag 11 mei  gaan we op een unieke tour naar twee kersverse akkers, midden in de stad. We beginnen met een rondleiding bij de nieuwe stadsboerderij van Uit je Eigen Stad. Daarna op je eigen fiets naar de Dakakker: de grote moestuin op het dak van kantorencomplex het Schieblock. Voor deze tour kuntt u zich tot 10 mei inschrijven. Lees meer

Vertrek: om 16.15 verzamelen bij Uit je Eigen Stad op de Marconistraat. Deelname is gratis. Maximaal 20 deelnemers.

Groen kattekwaad op de Kaap

Zaterdag 12 mei  gaan we met Archiguides de Kaap over! Kneed zaadbommen om de Kaap mee te verlekkeren. Ontdek de Kaap per fiets of te voet en haal onderweg groen kattekwaad uit: gooi die bommen en plant echte Kaapse Raasdonders! Kun jij de Kaap aan? Voor deze tour kunt u zich op het festival inschrijven. Lees meer

Vertrek 13.00 en 15.30. deelname is gratis, aanmelden kan ook op het festival.

Rondje Dordrecht

Zaterdag 19 mei  gaan we met de waterbus naar Dordrecht: eerst inspiratie opdoen met een bijzondere rondleiding in de fantastische moestuin van Villa Augustus, daarna desgewenst tuinwinkel & zadenhandel Vreeken leegkopen. Voor deze tour kunt u zich tot en met 12 mei inschrijven. Lees meer

Vertrek 13.00 met de Waterbus, halte Willemskade (bij de Erasmusbrug). Deelname aan de rondleiding kost 5 euro. Maximaal 20 deelnemers. 

Secret Gardens

Zaterdag 26 mei organiseren we een rondleiding door de tentoonstelling Secret Gardens van TENT. Kunstenaar Giuseppe Licari geeft aansluitend in het CBK een workshop rondom zijn Hortus Publicus. Voor deze tour kunt u zich voor 21 mei inschrijven. Lees meer.

Tijd: 14:00 tot 16:30. Deelname: 8 euro. Maximaal 15 deelnemers.

Inschrijven voor alle tochten kan met dit formulier