Rotterdamse Oogst

Zo maakten wij het!

17 juli 2014 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Hoe maakten we het, zaterdag 5 juli 2014 op het Noordplein? Nou, wij maakten het goed! Je kunt het allemaal terugkijken in de fotoverslagen van de workshops en het diner.

 

We maakten het goed

We kneedden het deeg voor de bakker en draaiden de worsten dik. We proefden de limoncello en dronken spannende melk. We schudden de ijsjes koud en vulden onze sarma’s lokaal. We (be)roerden geurige kruiden uit de stad en maakten onze supersmoothies met de hand. We schuilden voor de regen en vermaakten ons met muziek. We bakten ons dagelijks brood en verkochten tuinbonen bij de vleet (240 kg!). Kortom: we maakten het!

Zij maakten het diner

7 thuiskoks, chefs voor één avond. 7 verschillende menu's, even kleurrijk als hun samenstellers. 7 x 10 gasten, of moeten we zeggen fanatiek lobbyisten voor hun gastheer/-vrouw? 7 verschillende sferen, en allemaal even sfeervol. 1 gouden pollepel, eigengemaakt dat wel natuurlijk. 2 juryleden, onafhankelijk,streng, maar met een onmogelijke taak. Kortom 7 pop-uprestaurants die neerstreken in de marktkramen op het Noordplein. Mitone, Fatma, Brigitte & Miriam, Tien, Thijs & Elf, Esmeralda & Marcia, Juffrouw Fijn van Draat, Lauwretta & Anita. Zij maakten het allemaal goed!  

Maar, er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn! Supervers en -smaakvol, ondanks het wegens de Ramadan niet kunnen proeven door de kok. De dooreetfactor  gaf de doorslag. Fatma Bhagaloe met charmante assistentes Kameroen Ahmadkhan en Lot Mertens wonnen de ‘U heeft het gemaakt’-trofee 2014

 

Hoe maakt u het? Markt & workshops 07-2014

Hoe maakt u het? Diner 2014