400 miljoen kilo appels en 200 miljoen kilo peren plukken we in Nederland jaarlijks van de bomen. Wij smullen van appeltjes vers uit het vuistje... Lees verder
Waarom een knakworst knakworst heet? Omdat hij knak zegt, in je mond, als je erin bijt. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Maar waar is... Lees verder
Etienne Vermeulen a.k.a. De Bebaarde Brouwer neemt je mee in zijn avonturen als hobbybrouwer. Als praktiserend biergenieter en overtuigd hobbybrouwer krijgt hij er maar geen genoeg... Lees verder
Na de plofkip, de graskip, de maïskip en de scharrelkip kijken wij uit naar een nieuwe kip: de Stadskip. Want weinig dieren geven brengen zo... Lees verder
Veel van ons voedsel hebben we te danken aan fermentatie door bacterieculturen. Heerlijke kwark, kazen en yoghurt, bier en wijn, azijn en sojasauzen, om maar... Lees verder
Ga je weer mee naar de mart? Aanstaande zaterdag zijn we er weer op het Noordplein. Met de Rotterdamste oogst, de enige echte Maasstroompjes, mosselen en... Lees verder