Rotterdamse Oogst

Rottekwaad voor Schobbejakkers

15 juli 2015

Rottekwaad voor Schobbejakkers

Nieuw in West: iedere maand programma met activiteiten voor alle kinderen uit de wijk rondom eten en spelend gebruik maken van de de stad. Met nadruk op het lekker zelf doen: zelf koken, zelf maken, zelf bouwen, zelf bezig zijn. Stoer, lekker en een beetje ondeugend. De activiteiten worden verzorgd door bewoners, ondernemers en verenigingen uit Delfshaven.   »

Tags

Een goed begin met MissC

10 juli 2015

Een goed begin met MissC

Een goed begin is het halve werk. En dat hebben we geweten vorige maand! Daarom starten we zaterdag 23 mei wederom lekker met een swingend ontbijt. Gewapend met haar dj-setje, een uitgebreide muziekbieb en super ontbijtgranola’s organiseert Caro van der Pluijm, aka MissC een pop-up Premium Music & Granola Morning terwijl de markt tot leven komt. »

Tags

Op bezoek: De Soepkeuken

20 mei 2015

Op bezoek: De Soepkeuken

Kijk eens hoe mooi, deze soepkeuken. Normaal staat deze keuken, goed verborgen, in een moestuin op het dak van Hoog Catherijne, maar voor een keer is hij ook in Rotterdam te bewonderen! »

Tags

Maak een maaltje van je moestuin

20 mei 2015

Maak een maaltje van je moestuin

Kleine moestuintjes worden groot - en dan? Wat moet je in vredesnaam met drie potten peterselie en vijf struiken andijvie? Geen nood: wij leren jouw kinderen koken uit hun eigen moestuintjes. Kom langs op Zaait!-editie van de Rotterdamse Oogstmarkt en kook mee! »

Noord, West. Oogst best!

26 maart 2015

Noord, West. Oogst best!

Mag het een bietje meer zijn? Een bietje meer Rotterdamse Oogstmarkt wel te verstaan. Want de leukste markt van Rotterdam is vanaf april 2 keer per maand. Dat is voortaan iedere 2 weken de koelkast vullen! Van stamspruiten tot stokbonen, van loeiverse zuivel met een groen hart tot goede vis, de lekkerste knak voor bij de Haute Friture en heeft iemand Wilde Jannetje al gezien?  »

Tags

De worstendraaiert gaat vreemd!

25 maart 2015

De worstendraaiert gaat vreemd!

Worst maak je van stukjes vlees. “Snippers” heten die, in de vleeshandel. Paul van Wild Vleesch was daar best een tijd heel tevreden mee, met die stukjes. Maar toch, die snippers komen van hele dieren af, wist hij. En zo ging hij stilletjes aan hele varkens kopen. Om die onder het toeziend oog van meesterslager Aad te leren uitbenen. »

Tags

Verse Marktmuziek

28 september 2014

Verse Marktmuziek

Arbeidsvitaminen. Ofwel verse marktmuziek voor tussen de boodschappen door. Iedere maand biedt de markt podium aan verse muziekacts, voornamelijk singer- & songwriters. Criteria: dat het lekker klinkt en van Rotterdamse bodem is. Want wat je van dichtbij klinkt ook lekker!   »

Tags

Wij oogsten door!

18 juli 2014

Wij oogsten door!

Aardbeien, frambozen, witte, rode en kruisbessen. Dagverse tuinbonen, snijbonen, sperciebonen (geel, paars en groen), bladgroenten in alle soorten en maten. Het is zomer! De oogst weldadig en nu op zijn lekkerst. Daarom gaan we deze zomer gewoon door met oogsten.  »

Zo maakten wij het!

17 juli 2014

Zo maakten wij het!

Hoe maakten we het, zaterdag 5 juli 2014 op het Noordplein? Nou, wij maakten het goed! Je kunt het allemaal terugkijken in de fotoverslagen van de workshops en het diner. »

Ijsmelken

3 juli 2014

Ijsmelken

Het is pas koud als de boeren ijsmelken. Maar koude vingers krijg je ook als je ijs zonder vriezer maakt! Kan dat? Ja dat kan!  »

Tags

Haringcollege

3 juli 2014

Haringcollege

“Van onsen eedelen harinck, den coninck boven alle vische, onsen grooten gouden berch in Hollant, doer Goets grasij almachtig…” Net als Adriaan Coenen in de 16e eeuw houden wij van haring! Pekelharing, bokking, rolmops, zure haring, en vooral de Maatjesharing! Tijd voor een college! »

Ijs, ijs, ijs!

2 juli 2014

Ijs, ijs, ijs!

 Het Kookpunt zorgt voor verkoeling! Bij onze favoriete kookspullenwinkel (of moeten we zeggen walhalla) staat vandaag het ijsmaken centraal. Sorbetijs, ijslolly’s, ze vragen allemaal om een andere bereidingswijze. En gereedschap. Het Kookpunt laat graag zien hoe.  »

Tags

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle buurtmarkt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

For English text go here

Noordplein Rotterdam

Vanaf mei 2018 elke zaterdag van 10:00-17:00 uur Noordplein Rotterdam.

🍎🍎🍎XXL - 1ste zaterdag van de maand - 45 kramen, muziek, terras met wijn en bier 🍷
🍎MINI - 2de zaterdag - 10 kramen, terras met koffie -
🍎🍎XL-3de zaterdag - 35 kramen, muziek, terras
🍎MINI-4de (en soms 5de) zaterdag - 10 kramen, terras met koffie -

Elke eerste en derde zaterdag van de maand dus met een uitgebreidere line-up: 3 & 17 feb, 3 & 17 mrt, 7 & 21 apr, 5 & 19 mei, 2 & 16 jun, 7 & 21 jul, 4 & 18 aug, 1 & 15 sept, 6 & 20 okt, 3 & 17 nov, 1 & 15 dec.

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

 

Wil je meedoen aan de markt? Hier vind je meer informatie.

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam