Rotterdamse Oogst

Wij oogsten door!

18 juli 2014

Wij oogsten door!

Aardbeien, frambozen, witte, rode en kruisbessen. Dagverse tuinbonen, snijbonen, sperciebonen (geel, paars en groen), bladgroenten in alle soorten en maten. Het is zomer! De oogst weldadig en nu op zijn lekkerst. Daarom gaan we deze zomer gewoon door met oogsten.  »

Zo maakten wij het!

17 juli 2014

Zo maakten wij het!

Hoe maakten we het, zaterdag 5 juli 2014 op het Noordplein? Nou, wij maakten het goed! Je kunt het allemaal terugkijken in de fotoverslagen van de workshops en het diner. »

Ijsmelken

3 juli 2014

Ijsmelken

Het is pas koud als de boeren ijsmelken. Maar koude vingers krijg je ook als je ijs zonder vriezer maakt! Kan dat? Ja dat kan!  »

Tags

Haringcollege

3 juli 2014

Haringcollege

“Van onsen eedelen harinck, den coninck boven alle vische, onsen grooten gouden berch in Hollant, doer Goets grasij almachtig…” Net als Adriaan Coenen in de 16e eeuw houden wij van haring! Pekelharing, bokking, rolmops, zure haring, en vooral de Maatjesharing! Tijd voor een college! »

Ijs, ijs, ijs!

2 juli 2014

Ijs, ijs, ijs!

 Het Kookpunt zorgt voor verkoeling! Bij onze favoriete kookspullenwinkel (of moeten we zeggen walhalla) staat vandaag het ijsmaken centraal. Sorbetijs, ijslolly’s, ze vragen allemaal om een andere bereidingswijze. En gereedschap. Het Kookpunt laat graag zien hoe.  »

Tags

Muziek terwijl u maakt

1 juli 2014

Muziek terwijl u maakt

Op het Hoe maakt u het?-podium wordt de hele middag muziek gemaakt. Muziek terwijl u maakt dus. Door verse Rotterdamse muzikanten uiteraard. Thomas Florusse, Yoshimi en Berta Moreno gaan het helemaal maken!  »

Tags

Bakt ons heden ons dagelijks brood op de plank

1 juli 2014

Bakt ons heden ons dagelijks brood op de plank

Brood  is een mooi product. Heerlijk van de bakker… Maar zou het beter kunnen? Lekkerder en gezonder en zonder kunstmatige toevoegingen? De leukste manier om goed brood op de plank te krijgen is om het zelf te bakken!   »

Kruidjes roeren wij wel

1 juli 2014

Kruidjes roeren wij wel

Een van de nieuwe loten aan de Oogstmarktstam is Stadskruid. Te herkennen aan die grote groene bossen in de kraam. En de geur van verse kruiden die je al van verre tegemoet komt. Wat wil je: de kruiden van Stadskruid komen uit Rotterdam. Ze zijn dagvers en met de hand gesneden. En  zo smaakvol! Hoog tijd om onze neus eens in kruidenzaken te steken!  »

De U heeft het gemaakt-trofee

30 juni 2014

De U heeft het gemaakt-trofee

Wie gaat het maken? Om de koks van de Hoe maakt u het-diners nóg wat zenuwachtiger te maken, zal een jury de verschillende restaurants komen keuren. We stellen de jury aan je voor. »

Met je neus in de boerenbo.. euh melk

29 juni 2014

Met je neus in de boerenbo.. euh melk

 Wie geen koe kan melken, moet zijn handen thuishouden! Ofwel: je moet weten waar je over praat. Ook als we het over melk hebben, de basis voor alle zuivel. Want over melk valt veel te leren, te praten en te proeven. Leer alles wat je moet weten over de witte motor van melksommelier Bas de Groot.  »

Tags

Grillworstworkshop

29 juni 2014

Grillworstworkshop

Natuurlijk maakt u het met de Rotterdamste worstmaker! Vorig jaar juli konden jullie terecht bij Wild Vleesch om overheerlijke verse worsten te maken. In december deden we het dunnetjes over met hotdogs, die ook nog eens ter plekke gerookt konden worden. Voor 5 juli heeft Paul weer een geheel nieuw product op het programma staan dat jullie bij hem zelf kunnen maken: een grillworst. »

Lokaal gevuld: stadse Sarma en Gozleme

29 juni 2014

Lokaal gevuld: stadse Sarma en Gozleme

De Stadslandbouwdames uit Schiebroek-Zuid geven hun geheimen prijs! Stadslandbouw Schiebroek ligt vlak buiten het centrum van Rotterdam. Hier worden allerlei groenten, fruit en kruiden verbouwd voor en door de bewoners die ze ook graag met de stad delen in de vorm van gerechten uit de verschillende culturen. Lokaler kan bijna niet! »

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een tweewekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle buurtmarkt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

For English text go here

Noordplein Rotterdam

Elke eerste en derde zaterdag van de maand. Dus in 2018: 3 & 17 feb, 3 & 17 mrt, 7 & 21 apr, 5 & 19 mei, 2 & 16 jun, 7 & 21 jul, 4 & 18 aug, 1 & 15 sept, 6 & 20 okt, 3 & 17 nov, 1 & 15 dec. Noordplein Rotterdam. Van 10:00-17:00 uur

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

 

Wil je meedoen aan de markt? Hier vind je meer informatie.

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam

Bezig met laden