Rotterdamse Oogst

Maak een maaltje van je moestuin

20 mei 2015

Maak een maaltje van je moestuin

Kleine moestuintjes worden groot - en dan? Wat moet je in vredesnaam met drie potten peterselie en vijf struiken andijvie? Geen nood: wij leren jouw kinderen koken uit hun eigen moestuintjes. Kom langs op Zaait!-editie van de Rotterdamse Oogstmarkt en kook mee! »

Noord, West. Oogst best!

26 maart 2015

Noord, West. Oogst best!

Mag het een bietje meer zijn? Een bietje meer Rotterdamse Oogstmarkt wel te verstaan. Want de leukste markt van Rotterdam is vanaf april 2 keer per maand. Dat is voortaan iedere 2 weken de koelkast vullen! Van stamspruiten tot stokbonen, van loeiverse zuivel met een groen hart tot goede vis, de lekkerste knak voor bij de Haute Friture en heeft iemand Wilde Jannetje al gezien?  »

Tags

De worstendraaiert gaat vreemd!

25 maart 2015

De worstendraaiert gaat vreemd!

Worst maak je van stukjes vlees. “Snippers” heten die, in de vleeshandel. Paul van Wild Vleesch was daar best een tijd heel tevreden mee, met die stukjes. Maar toch, die snippers komen van hele dieren af, wist hij. En zo ging hij stilletjes aan hele varkens kopen. Om die onder het toeziend oog van meesterslager Aad te leren uitbenen. »

Tags

Verse Marktmuziek

28 september 2014

Verse Marktmuziek

Arbeidsvitaminen. Ofwel verse marktmuziek voor tussen de boodschappen door. Iedere maand biedt de markt podium aan verse muziekacts, voornamelijk singer- & songwriters. Criteria: dat het lekker klinkt en van Rotterdamse bodem is. Want wat je van dichtbij klinkt ook lekker!   »

Tags

Wij oogsten door!

18 juli 2014

Wij oogsten door!

Aardbeien, frambozen, witte, rode en kruisbessen. Dagverse tuinbonen, snijbonen, sperciebonen (geel, paars en groen), bladgroenten in alle soorten en maten. Het is zomer! De oogst weldadig en nu op zijn lekkerst. Daarom gaan we deze zomer gewoon door met oogsten.  »

Zo maakten wij het!

17 juli 2014

Zo maakten wij het!

Hoe maakten we het, zaterdag 5 juli 2014 op het Noordplein? Nou, wij maakten het goed! Je kunt het allemaal terugkijken in de fotoverslagen van de workshops en het diner. »

Ijsmelken

3 juli 2014

Ijsmelken

Het is pas koud als de boeren ijsmelken. Maar koude vingers krijg je ook als je ijs zonder vriezer maakt! Kan dat? Ja dat kan!  »

Tags

Haringcollege

3 juli 2014

Haringcollege

“Van onsen eedelen harinck, den coninck boven alle vische, onsen grooten gouden berch in Hollant, doer Goets grasij almachtig…” Net als Adriaan Coenen in de 16e eeuw houden wij van haring! Pekelharing, bokking, rolmops, zure haring, en vooral de Maatjesharing! Tijd voor een college! »

Ijs, ijs, ijs!

2 juli 2014

Ijs, ijs, ijs!

 Het Kookpunt zorgt voor verkoeling! Bij onze favoriete kookspullenwinkel (of moeten we zeggen walhalla) staat vandaag het ijsmaken centraal. Sorbetijs, ijslolly’s, ze vragen allemaal om een andere bereidingswijze. En gereedschap. Het Kookpunt laat graag zien hoe.  »

Tags

Muziek terwijl u maakt

1 juli 2014

Muziek terwijl u maakt

Op het Hoe maakt u het?-podium wordt de hele middag muziek gemaakt. Muziek terwijl u maakt dus. Door verse Rotterdamse muzikanten uiteraard. Thomas Florusse, Yoshimi en Berta Moreno gaan het helemaal maken!  »

Tags

Bakt ons heden ons dagelijks brood op de plank

1 juli 2014

Bakt ons heden ons dagelijks brood op de plank

Brood  is een mooi product. Heerlijk van de bakker… Maar zou het beter kunnen? Lekkerder en gezonder en zonder kunstmatige toevoegingen? De leukste manier om goed brood op de plank te krijgen is om het zelf te bakken!   »

Kruidjes roeren wij wel

1 juli 2014

Kruidjes roeren wij wel

Een van de nieuwe loten aan de Oogstmarktstam is Stadskruid. Te herkennen aan die grote groene bossen in de kraam. En de geur van verse kruiden die je al van verre tegemoet komt. Wat wil je: de kruiden van Stadskruid komen uit Rotterdam. Ze zijn dagvers en met de hand gesneden. En  zo smaakvol! Hoog tijd om onze neus eens in kruidenzaken te steken!  »

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

For English text go here

Noordplein Rotterdam

Iedere zaterdag van 09:00-16:00 uur op het Noordplein in Rotterdam, met de beste lokale boodschappen van 20 tot 35 deelnemers. 

Schrijf je in voor een wekelijkse update per mail met een overzicht van deelnemers en acties.

Wil je meedoen aan de markten? Hier vind je meer informatie.

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam

Bezig met laden