Rotterdamse Oogst

Oogstmarkt op Zaait!

15 mei 2013

Oogstmarkt op Zaait!

Tijdens Zaait! is er ook een miniversie van de Oogstmarkt op het Deliplein. Alhoewel, mini.. meer dan vijftien deelnemers bieden je het beste van boeren en buren uit de buurt!  »

Ganzeneieren op de mart

26 april 2013

Ganzeneieren op de mart

Na de ganzenworst en ganzenpaté hebben we op 4 mei ook ganzeneieren op de markt! Er is een teveel aan ganzen in Nederland. Door de eieren te rapen (i.p.v. ze te 'behandelen' of te vernietigen) houd je de ganzenpopulatie op een sympathieke manier in stand, én de eieren zijn super lekker voor consumptie.  »

Compost als warme broodjes

19 april 2013

Compost als warme broodjes

Tijdens de afgelopen Oogstmarkt gingen de gratis zakjes compost als warme broodjes over de marktkraam. De dames van de Nieuwe Rotterdamsche Grondhouding (NRG) kregen veel enthousiaste reacties op het initiatief. Niet gek, want gratis compost is natuurlijk een droom van elke stadstuinier!  Hoe gaan we nu verder? »

Tags

De Nieuwe Rotterdamsche Grondhouding

21 maart 2013

De Nieuwe Rotterdamsche Grondhouding

Goede aarde, daar begint het allemaal mee. Het zwarte goud. Die aarde kun je in zakjes kopen bij de supermarkt of het tuincentrum, maar ook maken van je eigen afval. In Rotterdam wordt GFT niet meer ingezameld. En dat is doodzonde. »

Tags

Tok tok. Kip ik heb je!

24 februari 2013

Tok tok. Kip ik heb je!

Een Rotterdamse Oogstmarkt zonder groente uit eigen stad? Dat kan natuurlijk niet. Daarom zijn ze vanaf 02 maart ook van de partij: ons eigenste stadslandbouwbedrijf Uit Je Eigen Stad. Met recht de Rotterdamste Oogst te noemen!  »

Marktkooplui gezocht

22 februari 2013

Marktkooplui gezocht

"Verse bloemkooluh! Wie maakt me los!" Altijd al eens willen roepen? Dan is nu je kans. Want Rotterdamse Oogst is op zoek naar buren die het leuk vinden af en toe als marktkoopman, of -juf op te treden. »

Krioelende polderkreeften op het Noordplein

22 februari 2013

Krioelende polderkreeften op het Noordplein

Deelnemers aan het Rotterdamse Oogstdiner van afgelopen jaar kunnen hem vast nog herinneren: visser André en zijn krioelende rivierkreeften. Visser André deelde zijn favoriete recept voor het bereiden van de rivierkreeften met onze gasten. Wat waren ze lekker! Dat vraagt om meer.  »

Stoer - en een beetje schuchter - beginnen!

20 februari 2013

Stoer - en een beetje schuchter - beginnen!

Mekkerende lammetjes, rappe rivierkreeften (nu ook in de Rotte?), weidelijke jagers, loeiverse zuivel, een doodgeblazen dierenrijk, leuke nieuwe gastarbeiders, zonneschijn maar ook hagel, rondom het vuur tegen de winterkou, en natuurlijk heel veel lekkers op het Noordplein. »

Tags

Smikkelen, smakkelen, smullen op het Noordplein

1 februari 2013

Smikkelen, smakkelen, smullen op het Noordplein

Rotterdamse Oogst is er vroeg bij dit jaar. En vaak ook. Want zaterdag 02 februari is de aftrap voor een maandelijkse Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein. En dat wordt dus smikkelen, smakkelen, smullen! »

Tags

Weidelijk jagen en het tableaublazen

30 januari 2013

Weidelijk jagen en het tableaublazen

Wie denkt dat jagen gaat om in het wilde weg doodschieten van opgejaagd wild heeft het mis. Jagen gaat gepaard met weidelijkheid. Het gaat over traditie, over decorum, over eerbied en verantwoordelijkheid. En daar zijn wij van Rotterdamse Oogst verzot op.  »

Overlastgevende lekkertjes: de gans

30 januari 2013

Overlastgevende lekkertjes: de gans

Onze Wild Vleesch-man Paul weet er wel raad mee. Met de overlastgevende ettertjes, euh lekkertjes uit de omgeving van Rotterdam. Zo maakt hij ook worst van: wilde gans. Dat is niet alleen heel lekker, maar ook heel goed. »

Overlastgevende lekkertjes: Polderkreeft

27 januari 2013

Overlastgevende lekkertjes: Polderkreeft

Zo zou je de rivierkreeft wel kunnen noemen. Hoewel de term rivierkreeft misleidend is. De overlastgevende soort is een moerasbewoner en overleeft niet in onze rivieren alleen. Polderkreeften dan maar. Gevangen in de Puttenpolder. »

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

For English text go here

Noordplein Rotterdam

Elke zaterdag van 10:00-17:00 uur Noordplein Rotterdam.

🍎🍎🍎XXL - 1ste zaterdag van de maand - 45 kramen, muziek, terras met wijn en bier 🍷
🍎MINI - 2de zaterdag - 13 kramen, terras met koffie -
🍎🍎XL-3de zaterdag - 35 kramen, muziek, terras
🍎MINI-4de (en soms 5de) zaterdag - 13 kramen, terras met koffie -

Elke eerste en derde zaterdag van de maand dus met een uitgebreidere line-up: 3 & 17 feb, 3 & 17 mrt, 7 & 21 apr, 5 & 19 mei, 2 & 16 jun, 7 & 21 jul, 4 & 18 aug, 1 & 15 sept, 6 & 20 okt, 3 & 17 nov, 1 & 15 dec.

EXTRA kerstmarkt op 22 december

Schrijf je in voor een wekelijkse update per mail met een overzicht van deelnemers en acties: http://eepurl.com/dqJGe9

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

 

Wil je meedoen aan de markt? Hier vind je meer informatie.

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam

Bezig met laden