Rotterdamse Oogst

Zeepkistverslag

18 maart 2014

Zeepkistverslag

Groene jassen, rode jassen, zwarte shirts en vooral veel witte jassen. Voor één keer was de Rotterdamse Oogstmarkt gastvrij aan de (lokale) politiek; het Noordplein als agora. Campagne voeren mocht, maar alleen als de zeepkist, uh marktkrat, betreden werd. En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.  »

Zeepkistschema

28 februari 2014

Zeepkistschema

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en er wordt druk campagne gevoerd door de hele stad. Ook tijdens de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein. Vanaf de zeepkist, uh marktkrat. Naar oud marktgebruik!   »

Tags

Wij stemmen voor de mond!

26 februari 2014

Wij stemmen voor de mond!

Zaterdag 01 maart is er weer een Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein, 19 dagen voor de Gemeenteraadsverkiezingen.  Veel partijen hebben ons benaderd met de vraag of er campagne gevoerd kan worden bij ons op het plein. Ja dat kan: naar oud marktgebruik vanaf de zeepkist! »

Tags

Visje van de mart? Vang geen bot met het Goede Visserspakket!

15 januari 2014

Visje van de mart? Vang geen bot met het Goede Visserspakket!

Echte visliefhebbers hebben tijdens eerdere edities van de Oogstmarkt vast al kennis gemaakt met de duurzaam gevangen, spartelverse vis van de Goede Vissers. En ook in 2014 zijn ze weer van de partij. Elke donderdag voor de markt kun je nu je Goede Visserspakket bestellen! »

Fikkie stoken!

6 december 2013

Fikkie stoken!

Hoe maakt u een fikkie? Aanmaakblokjes, hout, fles wasbenzine erover en fik erin? Kan, dan heb je vuur. Maar de echte fikkiestekert doet het anders. Benodigdheden? Hout en 1, echt maar 1, lucifer!  »

Tags

Blokkenschema Hoe maakt u het?

5 december 2013

Blokkenschema Hoe maakt u het?

Wij hebben een schema gemaakt! En zo netjes al het leuks, de muziek en de worskhops op een rijtje gezet. Wij zijn er klaar voor om het te maken!  »

Tags

Hopsa! Lekker zweten in de vouwsauna.

3 december 2013

Hopsa! Lekker zweten in de vouwsauna.

Hoe maakt u het? Heeft u de winter al onder de leden? Last van stramme botten, verkrampte vingers en wintertenen? Leg uw badkleding maar klaar: bikini of zwembroek, badjas, handdoek en slippers. Dat vraagt om een saunasessie!  »

Wilde Waddenoesters Workshop

2 december 2013

Wilde Waddenoesters Workshop

Leuk, die verse oesters om thuis op te eten (vergeet ze niet te bestellen bij je Goede Visserspakket!). En lekker ook. Maar hoe krijg je ze ook alweer open, zonder kracht en zonder gruis? Hoe snijd je die sluitspier door, waar vind je de zwakke schakel?  »

Tags

Brouw een appeltje voor de dorst!

2 december 2013

Brouw een appeltje voor de dorst!

400 miljoen kilo appels en 200 miljoen kilo peren plukken we in Nederland jaarlijks van de bomen. Wij smullen van appeltjes vers uit het vuistje en van appeltjes voor de dorst als appelsap. Maar, wij missen Hollandse cider!  »

Workshop: De lekkerste knak

1 december 2013

Workshop: De lekkerste knak

Waarom een knakworst knakworst heet? Omdat hij knak zegt, in je mond, als je erin bijt. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Maar waar is toch de knak in de knakworst gebleven? Dat kan beter! En lekkerder! Worstenmaker Paul leert ons hoe! »

Tags

Workshop: Bier brouwen (Burp!)

29 november 2013

Workshop: Bier brouwen (Burp!)

Etienne Vermeulen a.k.a. De Bebaarde Brouwer neemt je mee in zijn avonturen als hobbybrouwer. Als praktiserend biergenieter en overtuigd hobbybrouwer krijgt hij er maar geen genoeg van te praten over bier. In zijn woorden ”de goddelijke vloeistof, die zich manifesteert in vele kleurrijke variaties en bijzondere smaken”. Tjonge, het water loopt ons vast in de mond. »

Workshop: Stadskippen voor dummies

29 november 2013

Workshop: Stadskippen voor dummies

Na de plofkip, de graskip, de maïskip en de scharrelkip kijken wij uit naar een nieuwe kip: de Stadskip. Want weinig dieren geven brengen zo veel op als de kip: kippen eten bijna alles, leggen eieren en zijn tokken gezellig door in de tuin. Als je wilt, kunnen je kippen je zelfs voorzien van vlees. »

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

For English text go here

Noordplein Rotterdam

Vanaf 12 januari elke zaterdag van 10:00-17:00 uur Noordplein Rotterdam, met de beste boodschappen. Elke eerste en derde zaterdag van de maand met bekende en bijzondere gasten.

🍎🍎🍎XXL - 1ste zaterdag van de maand - 45 kramen, muziek, terras met wijn en bier 🍷
🍎MARKT - 2de zaterdag - 13 kramen, terras met koffie -
🍎🍎XL - 3de zaterdag - 35 kramen, muziek, terras
🍎MARKT - 4de (en soms 5de) zaterdag - 13 kramen, terras met koffie

Schrijf je in voor een wekelijkse update per mail met een overzicht van deelnemers en acties.

EXTRA: Op 4 én 18 mei ZAAIT!, dé moes- en nutsplanten-vrijmarkt op het Noordplein. Voor hobbyisten is deelname helemaal gratis. Verkoop je stekjes, zaden en zaailingen vanaf een kleedje, vanuit de bakfiets of neem je eigen tafel mee. Inschrijven kan hier

Wil je meedoen aan de markten? Hier vind je meer informatie.

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam