Rotterdamse Oogst

Met je neus in de boerenbo.. euh melk

29 juni 2014

Met je neus in de boerenbo.. euh melk

 Wie geen koe kan melken, moet zijn handen thuishouden! Ofwel: je moet weten waar je over praat. Ook als we het over melk hebben, de basis voor alle zuivel. Want over melk valt veel te leren, te praten en te proeven. Leer alles wat je moet weten over de witte motor van melksommelier Bas de Groot.  »

Tags

Grillworstworkshop

29 juni 2014

Grillworstworkshop

Natuurlijk maakt u het met de Rotterdamste worstmaker! Vorig jaar juli konden jullie terecht bij Wild Vleesch om overheerlijke verse worsten te maken. In december deden we het dunnetjes over met hotdogs, die ook nog eens ter plekke gerookt konden worden. Voor 5 juli heeft Paul weer een geheel nieuw product op het programma staan dat jullie bij hem zelf kunnen maken: een grillworst. »

Lokaal gevuld: stadse Sarma en Gozleme

29 juni 2014

Lokaal gevuld: stadse Sarma en Gozleme

De Stadslandbouwdames uit Schiebroek-Zuid geven hun geheimen prijs! Stadslandbouw Schiebroek ligt vlak buiten het centrum van Rotterdam. Hier worden allerlei groenten, fruit en kruiden verbouwd voor en door de bewoners die ze ook graag met de stad delen in de vorm van gerechten uit de verschillende culturen. Lokaler kan bijna niet! »

Super-markt-foods

28 juni 2014

Super-markt-foods

Superfoods: supervoer voor lichaam en geest. Ingevlogen of verscheept vanuit Zuid-Amerika, wat superver weg is. Onze supervriendin Caroline Zeevat, auteur van o.a. het Onkruidboek, wordt daar niet superblij van. Want waarom zou je iets van zoverre halen als het om de hoek te krijgen is?  Op de R'damse Oogstmarkt zijn genoeg supergezonde en superlekkere producten te vinden die gewoon, heel super, in de buurt van Rotterdam groeien.  »

Tags

Deeg komt voor de bakker

27 juni 2014

Deeg komt voor de bakker

Jeroen bakt brood. Lekker langzaam brood. Hij jaagt zijn vrouw niet door het deeg, zeggen we dan. Want hij weet: voor brood heb je deeg nodig. Goed deeg. En dat vraagt om meer dan het simpelweg mengen en kneden van meel, water en je desemstarter. Tijd bijvoorbeeld.     »

Zij maakt echt lekkere Limoncello-les

26 juni 2014

Zij maakt echt lekkere Limoncello-les

Hetty Budding is een bekend gezicht op het Noordplein. Ze verkoopt namelijk hele lekkere oplegkazen bij ons op de markt. Maar stiekem beunt ze ook nog een beetje bij, met verkoop vanuit de achterbak (sssst, niet verder vertellen hoor). Ze heeft -hik- namelijk wel een heel lekkere hobby. Ze maakt limoncello, en deelt vandaag haar grote geheim. Want zelf limoncello maken is zo makkelijk nog niet en levert vaak een mager resultaat op.    »

Zij gaan het maken!

26 juni 2014

Zij gaan het maken!

De kramen van Hoe maakt u het? veranderen 's avonds in mini pop-uprestaurants van de beste thuiskoks, fanatieke braaiers en creatieve lekkerbekken. Hieronder stellen we de koks en hun restaurants voor. Je kunt meteen doorklikken om te reserveren!  »

Tags

Maak het met Kookpunt

24 juni 2014

Maak het met Kookpunt

Het Kookpunt op het Noordplein - welke thuiskok, maker of smaker heeft er niet al uren rondgedwaald?Verliefd starend naar al die mooie pannen. Hebberig dralend bij de keukenmessen, huppelend van blijdschap door het gangpad met kookboeken, om vervolgens via de espressoapparaten eindelijk tot aankoop van je eerste echte grotemensenfornuis over te gaan? »

Hoe maakt u het?-diner

12 juni 2014

Hoe maakt u het?-diner

We gaan het weer maken! Zaterdag 5 juli, tijdens de markt op het Noordplein. En erna, in het leukste openlucht pop-uprestaurant van Rotterdam. Voor deze derde editie van Hoe maakt u het? nodigen we jou - thuiskok, keukenprinses, stadslandbouwer, lekkerbek - uit om voor één avond je eigen pop-up restaurant te runnen op het Noordplein. Maak het mee! »

Zij maakten het diner in 2013!

5 juni 2014

Zij maakten het diner in 2013!

Het was een memorabele avond! De avond van het eerste Hoe maakt u het?-diner. De marktkramen van Hoe maakt u het? veranderden 's avonds in mini pop-uprestaurants van de beste thuiskoks, fanatieke braaiers en creatieve lekkerbekken. Het weer, het plein, de muziek: de omstandigheden waren perfect. En zeker zo perfect: de 12 restaurants  waar de thuiskoks zich uitsloofden voor hun gasten! »

Tags

Verse Marktmuziek

1 april 2014

Verse Marktmuziek

Beter een goede buur dan een verre vriend.* Dat geldt zeker voor onze buurman Sjaak! Hij schrijft, samplet, speelt en zingt er lustig op los in ons kantoorgebouw. Zijn deur staat altijd open als het internet weer eens uitvalt of als we muziektips nodig hebben. En hij houdt van worst. Daar moesten we maar eens wat mee!   »

Tags

Zeepkistverslag

18 maart 2014

Zeepkistverslag

Groene jassen, rode jassen, zwarte shirts en vooral veel witte jassen. Voor één keer was de Rotterdamse Oogstmarkt gastvrij aan de (lokale) politiek; het Noordplein als agora. Campagne voeren mocht, maar alleen als de zeepkist, uh marktkrat, betreden werd. En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.  »

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

For English text go here

Noordplein Rotterdam

Iedere zaterdag van 10:00-17:00 uur op het Noordplein in Rotterdam, met de beste lokale boodschappen van 20 tot 35 deelnemers. 

Schrijf je in voor een wekelijkse update per mail met een overzicht van deelnemers en acties.

Wil je meedoen aan de markten? Hier vind je meer informatie.

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam

Bezig met laden