Rotterdamse Oogst

Kijken Kijken, niet Koken

1 juli 2013

Kijken Kijken, niet Koken

Wij kunnen het ons moeilijk voorstellen, maar niet iedereen staat het liefst de hele dag achter het fornuis. Maar dat wil niet zeggen dat je niet van lekker eten houdt. Of niet graag kijkt hoe andere mensen koken. Speciaal voor deze niet-kokers stelden we een filmprogramma samen met de beste, mooiste, grappigste en vieste kook- en eetfilmpjes.  »

Kinderworkshop Pizza op de Piazza

1 juli 2013

Kinderworkshop Pizza op de Piazza

Ook de kleinste kokkies kunnen het maken. Maak je eigen pizza! Kinderen gaan onder begeleiding zelf het deeg rollen, pizza's beleggen en bakken in de klei-oven. Om ze daarna natuurlijk lekker op te eten.   »

Hoe maakt u muziek?

1 juli 2013

Hoe maakt u muziek?

Op het Hoe maakt u het? podium wordt de hele middag muziek gemaakt. Muziek terwijl u maakt dus. Door verse Rotterdamse muzikanten uiteraard. Sir Ian, Max & the Cuties en St. Polaroid gaan het helemaal maken!  »

Hoe maakt u het? De oven!

29 juni 2013

Hoe maakt u het? De oven!

Kersvers en Rotterdams: Edwin van de Velde is onlangs afgestudeerd aan de WDKA, richting Interieur architectuur. Zijn afstudeerproject? Zijn oven! Hij laat hem graag aan je zien tijdens Hoe maakt u het? »

Bovengronds Brood Bakken met de Ondergrondse

27 juni 2013

Bovengronds Brood Bakken met de Ondergrondse

De geur van vers gebakken brood op het Noordplein! Samen met de kundige bakkers van De Ondergrondse Bakkerij leer je tijdens Hoe maakt u het? de fijne kneepjes van het kneden en bakken.  »

Nieuwe Noorden Tour

27 juni 2013

Nieuwe Noorden Tour

Hoe maakt het Oude Noorden het? Ontdek de lekkerste plekken van deze oer-Rotterdamse wijk tijdens de Nieuwe Noorden Tour. Samen met de gidsen van Rotterdam ByCycle wandel je door de wijk, ontmoet je rasechte Rotterdammers en ondernemers van het eerste uur. Zij vertellen verhalen over eten en drinken in Rotterdam Noord. Uiteraard wordt er ook van alles geproeft!  »

Nigiri Sushi maki met Taji the Chef

27 juni 2013

Nigiri Sushi maki met Taji the Chef

In deze workshop leert Taji de chef je alles over sushi. Nigiri sushi wel te verstaan, de enige echte sushi. Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel technisch en sensitief om te maken. »

Tags

Blijven Plakken bij Stroop

27 juni 2013

Blijven Plakken bij Stroop

Stroop maakt culinaire stroopwafels. Wat dat zijn? Lekkere en verrassende wafels. Wat dacht je van een stroopwafel balsamico-thijm of limoen-munt?   Tijdens Hoe maakt u het? kun je de hele dag door zelf stroopwafels bakken. »

Kom Soep Maken

24 juni 2013

Kom Soep Maken

Met de zomer in zicht is het tijd voor...soep! Maar dan wel koude soep. In de mediterrane landen zijn ze een vast onderdeel van het zomermenu, in Nederland kunnen de gazpacho's nog wel een boost gebruiken.Met deze workshop, verzorgd door Caja, chef van KOM de Soepwinkel, gaan we daar voor zorgen!   »

Wilde worstworkshop

21 juni 2013

Wilde worstworkshop

Sinds hij het maakte op de Eigengemaakt editie van 2011 is Paul een graag geziene gast bij ons op de markt. Want hij maakt worst, de Rotterdamste worst wel te verstaan!  »

Boter, karn & melk

21 juni 2013

Boter, karn & melk

Kent u dat? Dat u net even niet goed oplette bij het kloppen van de slagroom? Vervelend: korreltjes in de geslagen room. Of toch niet?  »

Oogstmarkt op Zaait!

15 mei 2013

Oogstmarkt op Zaait!

Tijdens Zaait! is er ook een miniversie van de Oogstmarkt op het Deliplein. Alhoewel, mini.. meer dan vijftien deelnemers bieden je het beste van boeren en buren uit de buurt!  »

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

Noordplein Rotterdam

Iedere zaterdag van 10:00-17:00 uur op het Noordplein in Rotterdam, met de beste lokale boodschappen van 35-45 aanbieders. 

Schrijf je in voor een wekelijkse update per mail met een overzicht van deelnemers en acties.

Wil je meedoen aan de markten? Hier vind je meer informatie.

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam