Rotterdamse Oogst

We gaan weer naar de mart!

3 september 2013

We gaan weer naar de mart!

Zaterdag 7 september zijn we terug van (kort) weggeweest. Al je zaterdagse boodschappen haal je dan weer op de Oogstmarkt op het Noordplein. Ideaal om je lege post-vakantiekoelkast weer aan te vullen. Als lekkermaker deze mondwaterend smakelijke foto's van al het lekkers op de Oogstmarkt.  »

Tags

Wij maakten het zo!

18 juli 2013

Wij maakten het zo!

Hoe maakten we het, zaterdag 6 juli op het Noordplein? Nou, wij maakten het goed!  Je kunt het allemaal terugkijken in de fotoverslagen van de workshops en het diner.   »

Voor de kersverse ouders van Willem

6 juli 2013

Voor de kersverse ouders van Willem

Je hebt bij Rotterdamse Oogst een Willem geadopteerd, directe nazaat van Willempie. Willem leeft, zorg er goed voor! Hier lees je hoe dat moet.  »

Blokkenschema Hoe maakt u het?

4 juli 2013

Wij hebben een schema gemaakt! En zo netjes al het leuks, de muziek, de worskhops en diners op een rijtje gezet.  Wij zijn er klaar voor om het te maken! »

Tags

Hoe maakt u het?

3 juli 2013

Hoe maakt u het?

Zaterdag 6 juli gaan we het maken! Op die dag groeit de markt uit tot een marktfestival met workshops door kenners. Zij leren je de fijne kneepjes van hun vak. Heel het Noordplein wordt één grote kookwerkplaats. En 's avonds veranderen de marktkramen in pop-uprestaurants van de beste thuiskoks. Hoe maken ze het? »

Kijken Kijken, niet Koken

1 juli 2013

Kijken Kijken, niet Koken

Wij kunnen het ons moeilijk voorstellen, maar niet iedereen staat het liefst de hele dag achter het fornuis. Maar dat wil niet zeggen dat je niet van lekker eten houdt. Of niet graag kijkt hoe andere mensen koken. Speciaal voor deze niet-kokers stelden we een filmprogramma samen met de beste, mooiste, grappigste en vieste kook- en eetfilmpjes.  »

Kinderworkshop Pizza op de Piazza

1 juli 2013

Kinderworkshop Pizza op de Piazza

Ook de kleinste kokkies kunnen het maken. Maak je eigen pizza! Kinderen gaan onder begeleiding zelf het deeg rollen, pizza's beleggen en bakken in de klei-oven. Om ze daarna natuurlijk lekker op te eten.   »

Hoe maakt u muziek?

1 juli 2013

Hoe maakt u muziek?

Op het Hoe maakt u het? podium wordt de hele middag muziek gemaakt. Muziek terwijl u maakt dus. Door verse Rotterdamse muzikanten uiteraard. Sir Ian, Max & the Cuties en St. Polaroid gaan het helemaal maken!  »

Hoe maakt u het? De oven!

29 juni 2013

Hoe maakt u het? De oven!

Kersvers en Rotterdams: Edwin van de Velde is onlangs afgestudeerd aan de WDKA, richting Interieur architectuur. Zijn afstudeerproject? Zijn oven! Hij laat hem graag aan je zien tijdens Hoe maakt u het? »

Bovengronds Brood Bakken met de Ondergrondse

27 juni 2013

Bovengronds Brood Bakken met de Ondergrondse

De geur van vers gebakken brood op het Noordplein! Samen met de kundige bakkers van De Ondergrondse Bakkerij leer je tijdens Hoe maakt u het? de fijne kneepjes van het kneden en bakken.  »

Nieuwe Noorden Tour

27 juni 2013

Nieuwe Noorden Tour

Hoe maakt het Oude Noorden het? Ontdek de lekkerste plekken van deze oer-Rotterdamse wijk tijdens de Nieuwe Noorden Tour. Samen met de gidsen van Rotterdam ByCycle wandel je door de wijk, ontmoet je rasechte Rotterdammers en ondernemers van het eerste uur. Zij vertellen verhalen over eten en drinken in Rotterdam Noord. Uiteraard wordt er ook van alles geproeft!  »

Nigiri Sushi maki met Taji the Chef

27 juni 2013

Nigiri Sushi maki met Taji the Chef

In deze workshop leert Taji de chef je alles over sushi. Nigiri sushi wel te verstaan, de enige echte sushi. Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel technisch en sensitief om te maken. »

Tags

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

For English text go here

Noordplein Rotterdam

Iedere zaterdag van 10:00-17:00 uur op het Noordplein in Rotterdam, met de beste lokale boodschappen van 20 tot 35 deelnemers. 

Schrijf je in voor een wekelijkse update per mail met een overzicht van deelnemers en acties.

Wil je meedoen aan de markten? Hier vind je meer informatie.

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam

Bezig met laden