Rotterdamse Oogst

Haringcollege

3 juli 2014

Haringcollege

“Van onsen eedelen harinck, den coninck boven alle vische, onsen grooten gouden berch in Hollant, doer Goets grasij almachtig…” Net als Adriaan Coenen in de 16e eeuw houden wij van haring! Pekelharing, bokking, rolmops, zure haring, en vooral de Maatjesharing! Tijd voor een college! »

Ijs, ijs, ijs!

2 juli 2014

Ijs, ijs, ijs!

 Het Kookpunt zorgt voor verkoeling! Bij onze favoriete kookspullenwinkel (of moeten we zeggen walhalla) staat vandaag het ijsmaken centraal. Sorbetijs, ijslolly’s, ze vragen allemaal om een andere bereidingswijze. En gereedschap. Het Kookpunt laat graag zien hoe.  »

Tags

Muziek terwijl u maakt

1 juli 2014

Muziek terwijl u maakt

Op het Hoe maakt u het?-podium wordt de hele middag muziek gemaakt. Muziek terwijl u maakt dus. Door verse Rotterdamse muzikanten uiteraard. Thomas Florusse, Yoshimi en Berta Moreno gaan het helemaal maken!  »

Tags

Bakt ons heden ons dagelijks brood op de plank

1 juli 2014

Bakt ons heden ons dagelijks brood op de plank

Brood  is een mooi product. Heerlijk van de bakker… Maar zou het beter kunnen? Lekkerder en gezonder en zonder kunstmatige toevoegingen? De leukste manier om goed brood op de plank te krijgen is om het zelf te bakken!   »

Kruidjes roeren wij wel

1 juli 2014

Kruidjes roeren wij wel

Een van de nieuwe loten aan de Oogstmarktstam is Stadskruid. Te herkennen aan die grote groene bossen in de kraam. En de geur van verse kruiden die je al van verre tegemoet komt. Wat wil je: de kruiden van Stadskruid komen uit Rotterdam. Ze zijn dagvers en met de hand gesneden. En  zo smaakvol! Hoog tijd om onze neus eens in kruidenzaken te steken!  »

De U heeft het gemaakt-trofee

30 juni 2014

De U heeft het gemaakt-trofee

Wie gaat het maken? Om de koks van de Hoe maakt u het-diners nóg wat zenuwachtiger te maken, zal een jury de verschillende restaurants komen keuren. We stellen de jury aan je voor. »

Met je neus in de boerenbo.. euh melk

29 juni 2014

Met je neus in de boerenbo.. euh melk

 Wie geen koe kan melken, moet zijn handen thuishouden! Ofwel: je moet weten waar je over praat. Ook als we het over melk hebben, de basis voor alle zuivel. Want over melk valt veel te leren, te praten en te proeven. Leer alles wat je moet weten over de witte motor van melksommelier Bas de Groot.  »

Tags

Grillworstworkshop

29 juni 2014

Grillworstworkshop

Natuurlijk maakt u het met de Rotterdamste worstmaker! Vorig jaar juli konden jullie terecht bij Wild Vleesch om overheerlijke verse worsten te maken. In december deden we het dunnetjes over met hotdogs, die ook nog eens ter plekke gerookt konden worden. Voor 5 juli heeft Paul weer een geheel nieuw product op het programma staan dat jullie bij hem zelf kunnen maken: een grillworst. »

Lokaal gevuld: stadse Sarma en Gozleme

29 juni 2014

Lokaal gevuld: stadse Sarma en Gozleme

De Stadslandbouwdames uit Schiebroek-Zuid geven hun geheimen prijs! Stadslandbouw Schiebroek ligt vlak buiten het centrum van Rotterdam. Hier worden allerlei groenten, fruit en kruiden verbouwd voor en door de bewoners die ze ook graag met de stad delen in de vorm van gerechten uit de verschillende culturen. Lokaler kan bijna niet! »

Super-markt-foods

28 juni 2014

Super-markt-foods

Superfoods: supervoer voor lichaam en geest. Ingevlogen of verscheept vanuit Zuid-Amerika, wat superver weg is. Onze supervriendin Caroline Zeevat, auteur van o.a. het Onkruidboek, wordt daar niet superblij van. Want waarom zou je iets van zoverre halen als het om de hoek te krijgen is?  Op de R'damse Oogstmarkt zijn genoeg supergezonde en superlekkere producten te vinden die gewoon, heel super, in de buurt van Rotterdam groeien.  »

Tags

Deeg komt voor de bakker

27 juni 2014

Deeg komt voor de bakker

Jeroen bakt brood. Lekker langzaam brood. Hij jaagt zijn vrouw niet door het deeg, zeggen we dan. Want hij weet: voor brood heb je deeg nodig. Goed deeg. En dat vraagt om meer dan het simpelweg mengen en kneden van meel, water en je desemstarter. Tijd bijvoorbeeld.     »

Zij maakt echt lekkere Limoncello-les

26 juni 2014

Zij maakt echt lekkere Limoncello-les

Hetty Budding is een bekend gezicht op het Noordplein. Ze verkoopt namelijk hele lekkere oplegkazen bij ons op de markt. Maar stiekem beunt ze ook nog een beetje bij, met verkoop vanuit de achterbak (sssst, niet verder vertellen hoor). Ze heeft -hik- namelijk wel een heel lekkere hobby. Ze maakt limoncello, en deelt vandaag haar grote geheim. Want zelf limoncello maken is zo makkelijk nog niet en levert vaak een mager resultaat op.    »

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

For English text go here

Noordplein Rotterdam

Vanaf 12 januari elke zaterdag van 10:00-17:00 uur Noordplein Rotterdam, met de beste boodschappen. Elke eerste en derde zaterdag van de maand met bekende en bijzondere gasten.

🍎🍎🍎XXL - 1ste zaterdag van de maand - 45 kramen, muziek, terras met wijn en bier 🍷
🍎MARKT - 2de zaterdag - 13 kramen, terras met koffie -
🍎🍎XL - 3de zaterdag - 35 kramen, muziek, terras
🍎MARKT - 4de (en soms 5de) zaterdag - 13 kramen, terras met koffie

Schrijf je in voor een wekelijkse update per mail met een overzicht van deelnemers en acties.

EXTRA: Op 4 én 18 mei ZAAIT!, dé moes- en nutsplanten-vrijmarkt op het Noordplein. Voor hobbyisten is deelname helemaal gratis. Verkoop je stekjes, zaden en zaailingen vanaf een kleedje, vanuit de bakfiets of neem je eigen tafel mee. Inschrijven kan hier

Wil je meedoen aan de markten? Hier vind je meer informatie.

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam