Rotterdamse Oogst

Rotterdamse Oogst blijft!

29 juni 2017

Rotterdamse Oogst blijft!

Wat ging het los nadat Lot Piscaer in het AD/RD het nieuws deelde dat het voortbestaan van onze markt onder druk stond. Ruim 5000 handtekeningen,  enorm veel steunbetuigingen en 2 afspraken (van een uur!) met wethouder Struijvenberg verder kunnen we weer met een gerust hart ademhalen: Rotterdamse Oogst lijkt gered. Lijkt, want er moet nog wel wat gebeuren. »

Tags

Line up 01 juli 2017

28 juni 2017

Line up 01 juli 2017

Noord Oogst. De hele zomer door! Want die zomeroogst wordt met de week kleurrijker, uitbundiger en lekkerder. Geoogst zal er worden dus! Gelukkig voelt het bij ons op de markt altijd wel een beetje als vakantie :). En na de zomer? Gaan we gewoon door!  »

Tags

Line up 17 juni 2017

16 juni 2017

Line up 17 juni 2017

Nieuwe Oogst! Want er komt natuurlijk heel veel vers van het land. Maar ook omdat we een paar nieuwe deelnemers hebben die een markt komen meedraaien. En wat hebben ontwerpers eigenlijk te zoeken in de wereld van voedsel?  »

Tags

Line up 20 mei 2017

19 mei 2017

Line up 20 mei 2017

Geen woorden maar za-ha-aaa-den! Wij zongen vrolijk mee afgelopen maandag ;). Want we hebben weer een markt vol fijne oogst. Van zaailingen tot stadskruiden. Van woordkunsten tot bloesemborrels. Tot markts!  »

Tags

Line up 06 mei 2017

5 mei 2017

Line up 06 mei 2017

Die Rotterdamse Oogstmarkt - Zaait!-editie van morgen wordt weer heel fijn. We beginnen hem goed met een Marktontbijt, even experimenteren nu het nog kan. We halen de boodschappen bij, zie hieronder & slaan de zaailingen voor onze moestuin in op Zaait!. Gecombineerd met een uitstekend terrasweertje, Bilderlieder van Mareike Ziegler op de achtergrond. Tot oogst! »

Tags

Zaait! 20 mei 2017

3 mei 2017

Zaait! 20 mei 2017

Een groen, groen zaailingenland! Vijf jaar na de 1e editie is Zaait! zaterdag 06 en 20 mei terug op het Noordplein. Dit jaar niet als festival, maar in afgeslankte vorm als pop-up vrijmarkt tijdens de Rotterdamse Oogstmarkt. Geen woorden maar zaden!  »

Tags

Meimaand Zaait!-maand. Zaai je mee?

20 april 2017

Meimaand Zaait!-maand. Zaai je mee?

We gaan weer zaaien, de hele maand mei! Onder het motto Geen Woorden Maar Zaden popt Zaait!, dé vrijmarkt voor moes- & nutsplanten, op tijdens de Rotterdamse Oogstmarkten op het Noordplein. Zaai je mee? »

Tags

Rotterdamse Oogst moet blijven!

14 april 2017

Rotterdamse Oogst moet blijven!

Het voortbestaan van Rotterdamse Oogst staat onder druk. Door verandering in de stedelijke regelgeving voor evenementenmarkten heeft de Rotterdamse Oogstmarkt na april geen vergunning meer. Het alternatief dat de Gemeente Rotterdam voorstelt, om de markt per nieuwe marktverordening te regelen, leidt tot een té groot verlies van onze identiteit. »

Tags

Line up 15 april 2017

13 april 2017

Line up 15 april 2017

We zijn er nog! Zaterdag 15 april staan onze marktkooplui weer klaar op het Noordplein. Kom die boodschappentas vol verhalen scoren en steek onze boeren, makers en markters een hart onder de riem: Rotterdamse Oogst moet blijven! »

Tags

Line up 01 april 2017

30 maart 2017

Line up 01 april 2017

Lente! Het is begonnen. En dat is te merken ook. Zo neemt Hanneke daslook (vers en als pesto) mee van Perkouwse Grond. En kunnen we de 1e aardbeien & apserges verwachten in de kraam van Klootwijk AGF. Kom maar door met die markt morgen! »

Tags

Stemmen voor de mond!

2 maart 2017

Stemmen voor de mond!

Zaterdag 04 maart is er weer een Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein, 11 dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Diverse partijen hebben ons benaderd met de vraag of er campagne gevoerd kan worden bij ons op het plein. Welnu dat kan: naar oud marktgebruik vanaf de zeepkist, uh marktkrat!   »

Tags

Line up 04 maart 2017

1 maart 2017

Line up 04 maart 2017

We mogen weer! Want het is weer de 1e zaterdag van de maand. De hoogste markttijd dus! Tot oogst!   »

Tags

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

For English text go here

Noordplein Rotterdam

Vanaf 12 januari elke zaterdag van 10:00-17:00 uur Noordplein Rotterdam, met de beste boodschappen. Elke eerste en derde zaterdag van de maand met bekende en bijzondere gasten.

🍎🍎🍎XXL - 1ste zaterdag van de maand - 45 kramen, muziek, terras met wijn en bier 🍷
🍎MARKT - 2de zaterdag - 13 kramen, terras met koffie -
🍎🍎XL - 3de zaterdag - 35 kramen, muziek, terras
🍎MARKT - 4de (en soms 5de) zaterdag - 13 kramen, terras met koffie

Schrijf je in voor een wekelijkse update per mail met een overzicht van deelnemers en acties.

EXTRA: Op 4 én 18 mei ZAAIT!, dé moes- en nutsplanten-vrijmarkt op het Noordplein. Voor hobbyisten is deelname helemaal gratis. Verkoop je stekjes, zaden en zaailingen vanaf een kleedje, vanuit de bakfiets of neem je eigen tafel mee. Inschrijven kan hier

Wil je meedoen aan de markten? Hier vind je meer informatie.

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam

Bezig met laden