Rotterdamse Oogst

Zij maakt echt lekkere Limoncello-les

26 juni 2014

Zij maakt echt lekkere Limoncello-les

Hetty Budding is een bekend gezicht op het Noordplein. Ze verkoopt namelijk hele lekkere oplegkazen bij ons op de markt. Maar stiekem beunt ze ook nog een beetje bij, met verkoop vanuit de achterbak (sssst, niet verder vertellen hoor). Ze heeft -hik- namelijk wel een heel lekkere hobby. Ze maakt limoncello, en deelt vandaag haar grote geheim. Want zelf limoncello maken is zo makkelijk nog niet en levert vaak een mager resultaat op.    »

Zij gaan het maken!

26 juni 2014

Zij gaan het maken!

De kramen van Hoe maakt u het? veranderen 's avonds in mini pop-uprestaurants van de beste thuiskoks, fanatieke braaiers en creatieve lekkerbekken. Hieronder stellen we de koks en hun restaurants voor. Je kunt meteen doorklikken om te reserveren!  »

Tags

Maak het met Kookpunt

24 juni 2014

Maak het met Kookpunt

Het Kookpunt op het Noordplein - welke thuiskok, maker of smaker heeft er niet al uren rondgedwaald?Verliefd starend naar al die mooie pannen. Hebberig dralend bij de keukenmessen, huppelend van blijdschap door het gangpad met kookboeken, om vervolgens via de espressoapparaten eindelijk tot aankoop van je eerste echte grotemensenfornuis over te gaan? »

Hoe maakt u het?-diner

12 juni 2014

Hoe maakt u het?-diner

We gaan het weer maken! Zaterdag 5 juli, tijdens de markt op het Noordplein. En erna, in het leukste openlucht pop-uprestaurant van Rotterdam. Voor deze derde editie van Hoe maakt u het? nodigen we jou - thuiskok, keukenprinses, stadslandbouwer, lekkerbek - uit om voor één avond je eigen pop-up restaurant te runnen op het Noordplein. Maak het mee! »

Zij maakten het diner in 2013!

5 juni 2014

Zij maakten het diner in 2013!

Het was een memorabele avond! De avond van het eerste Hoe maakt u het?-diner. De marktkramen van Hoe maakt u het? veranderden 's avonds in mini pop-uprestaurants van de beste thuiskoks, fanatieke braaiers en creatieve lekkerbekken. Het weer, het plein, de muziek: de omstandigheden waren perfect. En zeker zo perfect: de 12 restaurants  waar de thuiskoks zich uitsloofden voor hun gasten! »

Tags

Verse Marktmuziek

1 april 2014

Verse Marktmuziek

Beter een goede buur dan een verre vriend.* Dat geldt zeker voor onze buurman Sjaak! Hij schrijft, samplet, speelt en zingt er lustig op los in ons kantoorgebouw. Zijn deur staat altijd open als het internet weer eens uitvalt of als we muziektips nodig hebben. En hij houdt van worst. Daar moesten we maar eens wat mee!   »

Tags

Zeepkistverslag

18 maart 2014

Zeepkistverslag

Groene jassen, rode jassen, zwarte shirts en vooral veel witte jassen. Voor één keer was de Rotterdamse Oogstmarkt gastvrij aan de (lokale) politiek; het Noordplein als agora. Campagne voeren mocht, maar alleen als de zeepkist, uh marktkrat, betreden werd. En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.  »

Zeepkistschema

28 februari 2014

Zeepkistschema

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en er wordt druk campagne gevoerd door de hele stad. Ook tijdens de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein. Vanaf de zeepkist, uh marktkrat. Naar oud marktgebruik!   »

Tags

Wij stemmen voor de mond!

26 februari 2014

Wij stemmen voor de mond!

Zaterdag 01 maart is er weer een Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein, 19 dagen voor de Gemeenteraadsverkiezingen.  Veel partijen hebben ons benaderd met de vraag of er campagne gevoerd kan worden bij ons op het plein. Ja dat kan: naar oud marktgebruik vanaf de zeepkist! »

Tags

Visje van de mart? Vang geen bot met het Goede Visserspakket!

15 januari 2014

Visje van de mart? Vang geen bot met het Goede Visserspakket!

Echte visliefhebbers hebben tijdens eerdere edities van de Oogstmarkt vast al kennis gemaakt met de duurzaam gevangen, spartelverse vis van de Goede Vissers. En ook in 2014 zijn ze weer van de partij. Elke donderdag voor de markt kun je nu je Goede Visserspakket bestellen! »

Fikkie stoken!

6 december 2013

Fikkie stoken!

Hoe maakt u een fikkie? Aanmaakblokjes, hout, fles wasbenzine erover en fik erin? Kan, dan heb je vuur. Maar de echte fikkiestekert doet het anders. Benodigdheden? Hout en 1, echt maar 1, lucifer!  »

Tags

Blokkenschema Hoe maakt u het?

5 december 2013

Blokkenschema Hoe maakt u het?

Wij hebben een schema gemaakt! En zo netjes al het leuks, de muziek en de worskhops op een rijtje gezet. Wij zijn er klaar voor om het te maken!  »

Tags

Rotterdamse Oogst Markt

De Rotterdamse Oogstmarkt is een wekelijkse boerenmarkt. Een sfeervolle markt waar het doen van de lokale boodschappen, gezellige ontmoetingen en de feestelijke picknick naadloos in elkaar overgaan. Dé plek voor superverse en smaakvolle producten, voor een eerlijke prijs en rechtstreeks van de makers. Hun verhalen (en het recept van de buurvrouw) krijg je er gratis bij. Oogst smakelijk!

 

For English text go here

Noordplein Rotterdam

Elke zaterdag van 10:00-17:00 uur Noordplein Rotterdam.

🍎🍎🍎XXL - 1ste zaterdag van de maand - 45 kramen, muziek, terras met wijn en bier 🍷
🍎MINI - 2de zaterdag - 13 kramen, terras met koffie -
🍎🍎XL-3de zaterdag - 35 kramen, muziek, terras
🍎MINI-4de (en soms 5de) zaterdag - 13 kramen, terras met koffie -

Elke eerste en derde zaterdag van de maand dus met een uitgebreidere line-up: 3 & 17 feb, 3 & 17 mrt, 7 & 21 apr, 5 & 19 mei, 2 & 16 jun, 7 & 21 jul, 4 & 18 aug, 1 & 15 sept, 6 & 20 okt, 3 & 17 nov, 1 & 15 dec.

EXTRA kerstmarkt op 22 december

Schrijf je in voor een wekelijkse update per mail met een overzicht van deelnemers en acties: http://eepurl.com/dqJGe9

Bereikbaarheid

De Rotterdamse Oogstmarkten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op het Noordplein in Rotterdam. Hoewel er parkeervoorzieningen zijn in de buurt raden we je aan per fiets, te voet of met het O.V. te komen.   Het Noordplein is per openbaar vervoer te bereiken met stadsbus 39, tram 7, 8 (halte Noorderburg) & tram 4 (halte Noordsingel, 5 minuten lopen). Informatie over bereikbaarheid & parkeren is te vinden op: www.bereikbareregiorotterdam.nl
www.rotterdam.nl/parkeren  

 

Wil je meedoen aan de markt? Hier vind je meer informatie.

Rotterdamse Oogst Markt
Noordplein, Rotterdam

Bezig met laden